EtanolButan Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Witam, chcę kupić nowy komputer. Z mojej aktualnej wiedzy wynika, że można już łączyć kilka kart w jednym kompie (wow smilies/shocked.gif miałem kilka lat przerwy w aktualnościach informatycznych smilies/lol2.gif ). A więc, będę grał w rozdzielczości 1650x???? (nie pamiętam, a siedzę na laptopie więc nie mogę dokładnie powiedzieć) i chcę sprawić sobie komputer, który zapewni mi maksymalną wydajność w grach na długi czas. Starałem się na własną rękę dowiedzieć jaka opcja jest najlepsza obecnie, ale już się pogubiłem. Znalazłem jakieś stare artykuły i opinie, że na CF/SLI występują mikroprzycinki. Czy nadal to jest ? Czy może tak być, że dwie karty będą słabsze od jednej ? Z tego co wiem: ATI - są problemy w grach, sterowniki są przeciętne, jakość obrazu jest lepsza NVIDIA - słyszałem od kolegi, że NVIDIA skompromitowała się z wydaniem najnowszego GeForce'a, ale zawsze miałem GeForce'y i nigdy mnie nie zawiodły Potzebuję wydajny komputer do gier typu Crysis, Metro, GTA IV, Mafia II oraz do starszych gier w które nie grałem bo miałem długi czas przerwy ;p (a słyszałem, że fajne są te gry). Zastanawiam się nad Radeonem HD5870 i GeForce'm Fermi. Ostatnio gdzieś wyczytałem, że połączenie dwóch Radeonów HD5850/5870 zapewnia największą wydajność na rynku. Ale czy takie rozwiązanie zawiera jakieś wady ? Oczywiście oprócz poboru prądu i wydzielania ciepła smilies/smile.gif Nie wiem co jeszcze powinienem wiedzieć. Tak czytam i czytam, gdzie 100 opinii = sto różnych opinii smilies/krzywy.gif Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomożecie mi pomóc w wyborze najwydajniejszej opcji. p.s. I gdzie te czasy, gdzie były GF 3 i 4 ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) Do tej rozdzielczości wystarczy HD5850. Przeczytaj 34 stronę. To też przeczytaj. Edytowane 29 Kwietnia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...