zimn Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 witam mam system win7@64bit zainstalowałem gre i pojawił sie problem "brak pliku d3drm.dll" ściągnolem ddl'ke i gra sie odpaliła. jednak...jest problme jednostki i elementy ..dynamiczne wyświetlają sie ok ale tło, cały ladnscape jest wyświetlany w 16 kolorach. prubuje odpalić gierke na maszynie wirtualnej (xp mode) ale narazie bezskutecznie jakieś pomysły co zrobić ?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 (edytowane) Probowales w trybie kompatybilnosci z Win XP albo Vista? Kliknij prawym - wlasciwosci - tego exe ktory odpala gre i tam to znajdziesz. Edytowane 3 Maja 2010 przez Marynarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snups Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 (edytowane) Witam, też posiadam tą grę. Nie wiem czy Ci to pomoże, ale : 1. Usuń ten plik d3drm.dll, który sciągnąłeś. 2. Zainstaluj to (oryginalny DirectX znajdujący się na mojej płycie z Submarine Titans) : Darmowy hosting plików, zdjęć i obrazków - Hostuje.net Edytowane 3 Maja 2010 przez Snups Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 (edytowane) niestety zgodność nic nie daje próbowałem już wszystkich konfiguracji zgodności gra się odpala ale ladnscape dalej w 16 kolorach instalacja dx (ma płycie jest 7) jest niemożliwa w win7 jest dx 11 bez pliku d3drm.dll gra się nie odpala przekopiowanie tego pliku z dx zamieszczonego na płycie tez nic nie zmienia w trybie xp mode tez lipa wyskakuje błąd "internal error" i choćby nie winem co gra się nie odpala żeby było śmiesznie edytor map chodzi normalnie i wszystko normalnie wyświetla zauważyłem jeszcze ze w starcrafcie (w końcu to bliźniacze gry) film z intra, menu itp jest tez w 16 kolorach. ale sama gra śmiga ok bez graficznych problemów obawiam się ze będę musiał się pobawić z maszyną wirtualną z prawdziwego zdarzenia. nie wiem gdzie szukać problemu. wydaje mi sie ze moze to byś powodowane tym ze na win 7 jest dx 11 któy nie wspiera wielu starych ..procedur. Edytowane 3 Maja 2010 przez zimn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 (edytowane) Mozesz sprobowac darmowego VirtualBox do wirtualizacji, ktory wspiera w jakims tam stopniu akceleracje 3D, albo VMware (pewnie nawet lepsze). PS. Uruchamiales gre z prawami administratora? Kiedys na Win7 X64 probowalem odpalic Metin 2 i poszedl w trybie zgodnosci jako administrator. Edytowane 3 Maja 2010 przez Marynarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 gra się uruchamia. z prawami admina i bez nich. ale problem niskiej ilości kolorów pozostał :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 witam udało się i maszyna wirtualna nie jest konieczna :) a żeby było śmieszniej odpowiedź znalazłem na you tubie :P trzeba stworzyć plik wsadowy o takiej treści taskkill /F /IM Explorer.exe ST.EXE Start explorer.exe działa pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendill Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2014 Rozwiązaniem problemu "Internal Error" spowodowanego sterownikami do karty dźwiękowej jest patch:http://dfiles.eu/files/bo3prcfyi&usg=ALkJrhjvpH3fF-XcrPWFWasrVG7klqglqQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2014 Oscars for @ up Łap silver shovel za zacne odkopanie. Jak chcesz "goldową" odkop ten temat ponownie w 2020. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...