stacho3 Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Witam , planuje wymiane sprzetu . chce zakupic 1700+ i go podkrecic. Slyszalem ze ilosc kosci ddr roowniez ma znaczenie przy stabilnosci sprzetu. A więc kupic 1x 512 , czy 2x256 ddr 400 Twin MOS ??? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Wiamy na forum Zalezy jaki chipset :?: Podaj typ MOBO i chipset na którm ona jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Jeżeli ma to być Nforce 2 to raczej proponowalbym Ci kupic 2x 256 TwinMosa. Imho bedziesz mogl puscic je jako dual ddr co zwiekszy ich wydajnosc. A stabilnosc trudno jest mi powiedziec ale mysle ze zadnego wplywu nie bedzie mialo. Przeciez wiekszosc tych co podkreca swoje sprzeta ma najczesciej wlasnie 2 kosci ramu. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 je3szcze chcialbym dodac, ze jak bys kupowal 2 kosci ramu, to zwroc uwage zeby byly tejsamej firmy, no i tensam model, bo sprzedawcy czesto lipe odwalają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stacho3 Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 własnie ma to być Nforce 2 :twisted: więc zakupie 2x 256 !!! Dzia aha , jeszcze jedno, co sadzicie o tym wc : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13220585 bo ja jestem nieco ciemny w tych sprawach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stacho3 Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 aha jeszcze jedno, to opis tej pamieci :P TwinMOS pamiec DDR, PC3200, CL2.5, chipy Winbond lub Mtec 256MB seria TTD7608F8E50B lub W942508BH-5 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 własnie ma to być Nforce 2 :twisted: więc zakupie 2x 256 !!! Dzia aha , jeszcze jedno, co sadzicie o tym wc : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13220585 bo ja jestem nieco ciemny w tych sprawach. fajne te wc Oo cena trez atrakcyjna chociaz nie ma to jak wlasno recznie zrobione :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 to wc fajne???? i 200zł za coś takiego BIG LOL! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Jedna kość powinna wystarczyć- XP na FSB 200 Mhz ciagnie dokładnie tyle, ile dają pamięci DD-R 400 Mhz na jednym kanale. Wogóle podwojny kontroler ma sens do P IV, nie do Athalona. Ekstremalne wyżyłowanie FSB 250 Mhz ( dla zikszenia przepustowości procesora) nie ma sensu i tak, bo jak wiadomo najleprzy jest efekt synchronicznego współdziałania pamięć-procesor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stacho3 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 :roll: JAk zakupilbym to wc to musialbym miec slilny zasilacz :?: czy standartowy by mi wystarczyl . :? Dokupic moze chiefteca 360W ???? :?: aha , jeszcze jedno (a raczej dwa) : 1) Czy ma ktos testy bartona 3000+ w pc mark 2002 albo 3D Mark2001 bo kumpel chciałby porównać ze swoim kreconym 1700+ 2) Jaka jest różnica w temp. przy zastosowaniu pasty dostarczonej z coolerem a pastą srebrną którą najlepiej brać - marka dokładne oznaczenia, i jeżeli pasty jest 5g to ile tych g. na jednego procka trzeba zapakować ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 :roll: JAk zakupilbym to wc to musialbym miec slilny zasilacz :?: czy standartowy by mi wystarczyl . :? Dokupic moze chiefteca 360W ???? :?: aha , jeszcze jedno (a raczej dwa) : 1) Czy ma ktos testy bartona 3000+ w pc mark 2002 albo 3D Mark2001 bo kumpel chciałby porównać ze swoim kreconym 1700+ 2) Jaka jest różnica w temp. przy zastosowaniu pasty dostarczonej z coolerem a pastą srebrną którą najlepiej brać - marka dokładne oznaczenia, i jeżeli pasty jest 5g to ile tych g. na jednego procka trzeba zapakować ? 5g pasty to nie wiem,moze 100 procow lub wiecej posmarujesz ja mam 1.5g i smarowalem kilka razy swoje dwa proce ,trze razy chipset ,dwa razy chip grafiki i zuzylem 1/6 strzykawki,moze mniej roznica miedzy pasta ceramiczna ,a srebrna AS3 to testy byly ,ale w okolicy 1C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Ja bym kupil 2x256 TWINMOS 400 MHZ, bo DUal DDR dziala a to zawsze troszke wiecej mocy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Ja bym kupil 2x256 TWINMOS 400 MHZ, bo DUal DDR dziala a to zawsze troszke wiecej mocy. no ale z drugiej strony planujac pozniejsza rozbudowe to lepiej kupic 512mb w jednej kosci a za pare dni/tygodni kupioc 2ga kosc i miec 2x512 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stacho3 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 No a co z tym zasilaczem . Jak mam wc to musze miec zasilke o zwiekszonej mocy np 360 w ?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Ja miałem WC na 250 W od megabajta i grało - nie wiem co w WC ma wymagać tyle prądu. Pompkę podłącza się osobno do kontaktu a dwa wentyle nie zrobią różnicy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 bierz 2x 256Mb TwinMosa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Jedna kość powinna wystarczyć- XP na FSB 200 Mhz ciagnie dokładnie tyle, ile dają pamięci DD-R 400 Mhz na jednym kanale. Wogóle podwojny kontroler ma sens do P IV, nie do Athalona. Ekstremalne wyżyłowanie FSB 250 Mhz ( dla zikszenia przepustowości procesora) nie ma sensu i tak, bo jak wiadomo najleprzy jest efekt synchronicznego współdziałania pamięć-procesor.poczesci masz racje a po czesci gadasz glupoty :D czemu... bo nie wzioles pod uwage realnej wydajnosci Chipsetu do przepustowosci pamieci. Zgadzam sie jeszeli chodzi i synchro 3200mb/s wystarcza dla AMD na FSB 200mhz lecz do tej pory zaden chipset ktory jest w sprzedazy z pojedynczym kanalem nie osiagnie za chiny ludowe tego 3200mb/s bo musiał by mieć 100% sprawności!! a jak narazie zaden nie wyciska tyle... KT400/KT333/KT266A to sa granice 85% więc prockowi przydalo by się wiecej! dlatego właśnie powstał Nforce2 z dwu kanalowym kontrolerem ktory w Dualu wyciska te 100% a nawet wiecej wzgeledem FSB procka przez do jest zauwazalny pewien wzrost wydajnosci (ok 10%) ,jezeli chodzi o SingleDDR to jest mala roznica pomiedzy NF2 a KT400 więc jak widać nie ma jeszcze idealnego chipsetu pod AMD ktory potwierdzil by twoje wywody :D. Zgodze sie ze XP an 200mhz bedzie cisnowl dokladnie tyle ile daje pamiec DDR 400mhz czyli 3200mb/s jezeli kontroler bedzie mial wydajnosc/sprawnosc 100% pamieci :D ,narazie nic na rynku w SingleDDR tyle nie osiga takim chipsetem ma byc KT600 gdzie sprawnosc ma byc idealna czyli blisko 100%... Tak więc do Nforce2 tylko DualDDR... Co do kostek to M-tec wycisnie wiecej na niskich timmingach np 2.5/3/3/6 lecz na najostrzejszych typu 2/2/4/2/1 Winbond powinien byc lepszy... ja bym wziol Mteci... (smiga ~450mhz na 2/3/3/6) zobatrz recenzje kostek na www.ocm.pl ,pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 KT600 bedzie wielkim hitem, chyba ze producenci mobos nie postaraja sie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...