Skocz do zawartości
sebkan

Kupować czy jeszcze poczekać ?

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie. Po bierzmowaniu wpadło trochę kasy i jak bym sprzedał stary sprzęt mógłbym kupić AXP1,7 i płyte NF7 pamiątki pewnie Twinmosy 400. Ale nie wiem czy wstrzymać się i poczekać na Athlona 64. Bartona wypuszczą pewnie tak gdzieś do 3600+. Czy za 1,5 roku nie będę musiał sprzedać tego mobo i kupić inną na A64:?: Ot taka moja refleksa. Jak się zapatrujecie na to :roll:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Po bierzmowaniu wpadło trochę kasy i jak bym sprzedał stary sprzęt mógłbym kupić AXP1,7 i płyte NF7 pamiątki pewnie Twinmosy 400...

jak masz problem co zrobic z kasa to mozesz dac mi na pewno sie nie zmarnuje :lol:

a na serio:

- nie napisales jaki masz sprzet teraz :!:

- czekac na nowosci to mozesz w nieskonczonosc :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem że tak można w nieskończoność ale socketA ma 5 lat a jak zrobią platforma może nie będzie 5 lat ale na pewno nie zrobią platfromy zaraz nowej.(czyba że zrobią taki przekręt jak intel z s423>>478)

Teraz ma celka 1GHZ, BXa i 192 Ramu

W sumie wolałbym kupić tera i @ :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaczekaj 10 lat to kupisz 64 bitowego amd za cenę paczki fajek.

kupuj, niezły zestaw a jeszcze parę lat pochodzi. może za póltora roku przejdzie ci granie i będziesz kasę na laskę jakąś wydawał i zostaniesz z jakimś P 133.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj do konca czerwca, albo kup jakas przejsciowa plyte pod tytulem ecs l7s7a2, duzo potem nie stracisz na sprzedazy jej a kupisz cos wydajniejszego, albo taniej cos na nforce2 bo spadna ceny na 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem że tak można w nieskończoność ale socketA ma 5 lat a jak zrobią platforma może nie będzie 5 lat ale na pewno nie zrobią platfromy zaraz nowej.(czyba że zrobią taki przekręt jak intel z s423>>478)  

Teraz ma celka 1GHZ, BXa i 192 Ramu

W sumie wolałbym kupić tera  i @ :twisted:

A64 to bedzie majatek kosztowal

socketA ma 5 lat 8O 8O 8O

ja mam pierwsza plyte na socketA ,a zostala wyprodukowana 3 lata temu

cos ci sie po.....krecilo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuj teraz... Wiadomo, ze ceny spadaja z czasem, ale jak juz kilka osob napisalo w ten sposob to zakup sprzetu mozna w nieskonczonosc przekladac :P

Tak tylko ze takiego nawalu chipsetow na jedna platforme juz dawno nie bylo, wiec mysle ze warto poczekac na ten ostatni chip. I mysle ze nie bedzie to za jakies dwa miesiace a za miesiac, wiadomo jak teraz z nforce 2 ciagle nowe rev. ciagle nowe mostki i ludzie krecajak moga zeby sie pozbyc i kupic nowszy rev. Takie juz jest to nasze forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...