sheri Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 (edytowane) Cześć Dzisiaj miała miejsce następna sesja w składzie: - robak - tiger - kapi - ja Do dyspozycji mieliśmy 2 zestawy: Phenom X4 965 BE + X2 555 BE 790XT-UD4P 2x2 Corsair Dominator 2000 Mhz Sapphire 5870 + znana platforma E8400 REX 2x1 OCZ D9GTR Założenia były dość proste: - E8400 2D ownage :lol2: + 3Dm 03, aquamark, 3Dm 01? (e8400 + 5870@air). - Uzyskanie maksymalnych taktowań na platformie AM3 i przeprowadzenie testów 2D. - A na koniec zapuszczenie 3D (3Dm 06, vantage) na X4 965 BE + 5870@air Dlaczego tylko tyle wyników?: Niestety pokonała nas kondensacja pary wodnej, występująca dosłownie na KAŻDEJ części platformy AM3 <_< (brak doświadczenia w benchowaniu bez CB/CBB). Platforma AM3 miała wahania nastroju od "boot na 6Ghz do windy" do "brak boota na defaulcie" albo "boot na 2Ghz przy 1.5v" :mur: Dlatego też nie było mowy o znalezieniu jakichkolwiek "stabilnych" taktów. Nie wspominając o tym że płyta nie chciała współpracować w dual channel :angry: S775 okazała być się o wiele bardziej zdecydowaną "opcją", ponieważ zaraz po zapisaniu screena (dosłownie!!) WR w Spi 1M odmówiła współpracy aż do końca. Tutaj chciałbym podziękować dwóm "dobrodziejom" :lol2: którzy przyczynili się do dzisiejszej sesji - Guderian - pożyczył 2x CPU pot + Dominatory 2000 - Racuch - częściowo sponsorował alko :wink: 1M WR AM3 1M AM3 Pifast Vantage Zdjęcia: Pozdro Edytowane 10 Maja 2010 przez sheri Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Hej, po pierwsze miło widzieć swój nick na tych wyniczkach :) cóż mogę dodać od siebie... może część fotek o proszę : http://debacom.pl/~kapi/foty%20oc.7z Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Szkoda, ze nie udalo sie Wam z 8400 i 3D, bo wyniczki fajne by byly ;) A na tej plycie GB podstawa to Easy Tune 6, boot na danej czestotliwosci i podciaganie z systemu, dodatkowo plyta ma problemy z NB wiekszym niz 4GHz i wtedy sie cuda dzieja. A co zimy na pcb ; non stop full pot i problemu nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 pozazdrościć zabawy i wyniczków :) i nie było tyle łykać i chuchać to by się tyle nie skraplało ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Tylko pogratulować kolejnych wyników. Ile LN2 tym razem było do dyspozycji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheri Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Tylko pogratulować kolejnych wyników. Ile LN2 tym razem było do dyspozycji? Dzięki :D Mieliśmy 50l, zostało 25l bo s775 się posypało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAK13 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Myślałem, że jeszcze trochę zaczekasz z topicem bo ja dopiero teraz skończyłem :P (UD4P R.I.P. xD) Wieczorem wrzucę jeszcze parę wyników ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 No nie mów robaczku że giguś też zdechł?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAK13 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Na to wygląda. Ale coś zdążyłem chciaż zrobić ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Heh gratki :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheri Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Myślałem, że jeszcze trochę zaczekasz z topicem bo ja dopiero teraz skończyłem :P (UD4P R.I.P. xD) Wieczorem wrzucę jeszcze parę wyników ;) No to w crosshaira IV trzeba będzie zainwestować :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAK13 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 (edytowane) 965 BE x4 @ 6405 MHz 965 BE x2 @ 6649 MHz 965 BE wPrime 32M @ 5.844 Mialem pozniej 5.813, ale nie mam screena 3DMark 06 | 9600GT @ stock & 965 BE @ LN2 3DMark 05 | 9600GT @ stock & 965 BE @ LN2 3D slabiutko niestety. Nie zdarzylem sie juz zajac grafa bo plyta w tym momecie padla. Mam chociaz tyle. Po vmodach kto wie czy nie bylo by szansy na puchar ;) EDIT: Karol - Mi tu na tych Dominator'ach 2000 CL8 pisze :P Edytowane 9 Maja 2010 przez ROBAK13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Piękny zegar na poczciwym E84 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 A to płyta padła jak ją później męczyłeś. No trudno się mówi ale pewnikiem ma gware. Ogólnie ładnie poszło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 (edytowane) Upewnij się, że padła, bo moja UD4P padła 2 razy, po czym i tak cudownie sama odżywała ;) Aha, 3DMarki się nie nadają do niczego, zasłoniłeś rozdzielczość. Edytowane 10 Maja 2010 przez KonradGT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...