jakubat Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 Witam, mam nietypowy problem z moim monitorem. Jego przekątna to 19" a rozdzielczość nominalna wynosi 1400x900. Pewnego razu po powrocie do domu, zniknęła mi natywna rozdzielczość - mogłem wybrać tylko niższe i wyższe?! Załączyłem zrzut ekranu przedstawiający opisywany przeze mnie problem. Nie było by problemu ze stosowaniem niższej rozdzielczości, ale pracuję w programach CAD i muszę rozróżniać okręgi i elipse ;) Przeinstalowałem steroniki, uaktualniłem do najnowszej wersji, odinstalowywałem (z kompletnym czyszczeniem pozostałości) i instalowałem je ponownie. Żaden z pozyższych zabiegów nie odblokował pożądanego 1400x900. Czy jest możliwość wymuszenia okreśłonej rozdzielczośći? Posiadam zintegrowaną kartę graficzną Radeon HD4200, monitor ASUS VW192S, prację na Windows 7 HP ze wszystkimi aktualizacjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 Zrób przywracanie systemu jeszcze do stanu 1-2 dni przed wystąpieniem problemu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubat Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 (edytowane) Zrób przywracanie systemu jeszcze do stanu 1-2 dni przed wystąpieniem problemu. Niestety nie mam takiej możliwości ponieważ sytuacją zdarzyła się jakiś czas temu. Na codzień pracuję na innym komputerze i dopiero teraz postanowiłem naprawić ten opisywany wyżej. Generalnie rozwiązanie bardzo dobre, ale nie w moim przypadku :) Edytowane 15 Maja 2010 przez jakubat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 A jakby tak odłączyć monitor odpalić komputer bez niego, a później podłączyć - nie spróbowało by wykryć na nowo monitora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 (edytowane) Zrob to samo: [solved] Not Able To Set Native Resolution On Samsung Monitor | Samsung Optimum Resolution Option Missing Swoja droga zacznij uzywac wyszukiwarki przed napisaniem na forum: native resolution missing - Szukaj w Google Jak widac nie Ty jeden miales taki problem. Edytowane 15 Maja 2010 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...