jamniol Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Witam. Obecnie mam płytę gł na P55. Zainstalowany raid 0+1. Czy jest jakaś płyta na chipsecie pod procesor x4 955 która obsługuje taki raid? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 masz tzw MatrixRAID i tylko chipsety intela to obsługują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamniol Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 No tak, matrix. A są płyty gł. na intelu dla procesorów AMD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 nie ma - przynajmniej nie dla najnowszych - kiedyś dawno temu mogłeś mieć mostek intela i proc amd (486/k5/k6) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 masz tzw MatrixRAID i tylko chipsety intela to obsługują No nie bardzo, mam niemłody AMD 790X + SB600 i mam opcje 0+1 - nawet miałem, ale zmieniłem na 0+0. Aczkolwiek zgodzę się, że tylko u intela nazywa się to Matrix... Tyle, że matrix to nie 0+1, bo 0+1 to macierz raid 1, której elementami są macierze 0, a matrix to część powierzchni dysków w 0, a część w 1. I o tą opcje chyba chodzi. Jak pisałem, u mnie jest dostępna i używałem jej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...