Lysyn Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 (edytowane) Wczoraj przy pomocy Majkela http://forum.purepc.pl/majk3l-m178833.html złożyłem pierwsze WC Zestaw zawiera: Blok na cpu: EK Water Blocks EK-Supreme HF Acetal Blok na gpu: EK Water Blocks EK-FC480 GTX - Acetal Blok na nb: oryginalny z był z płytą Chlodnica: EK Water Blocks EK-CoolStream RAD XT 360 Pompka: Swiftech MCP355 12V (Laing DCC-1 Plus) Rez: Phobya Balancer 150 Gold Plated Wąż: Masterkleer 9,5/12,7 przeźroczysty Wentylatory na chłodnicę: Enermax Magma UCMA12 120mm 3 sztuki wszystko ze sklepu Angela.pl Edytowane 21 Maja 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Bardzo ładne :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Dla mnie to nie jest bardzo ładnie... Buda jest na tyle spora, że ta chłodnica mogłaby być w środku, a domyślam się, że jest tylko jedna. Te kable, można by trochę bardzo poukładać, nie wspominając już o tym do wentylatorów, który wisi przez pół obudowy... Ta zielona rurka na górze do kabli, też razi. Wszystko na czerwono, a tu zielona rurka... Jak rozumiem, nie zmieniałeś wentylatorów, więc podczas pracy - choinka :D Ten krzywy rez, też razi po oczach. Można było się bardziej przyłożyć. Ale skoro to pierwsze LC, to mam nadzieję, że się poprawisz :P Czekam na to :) i gratz pierwszego układu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 (edytowane) Narazie zlozone do dzialania :) I dziala ok. Bede mial czas to sie pobawie i poukładam kable i wyprosyuję rez. Chlodnica jest jedna i pozostanie na zewnatrz. Nie musze budy ciąć - zreszta nie mam czasu. Edytowane 21 Maja 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 (edytowane) Jak już chcesz mieć chłodnicę tak jak teraz to lepiej zainwestuj w nieduży grzejnik CO, będzie pasywnie, ciszej i chyba estetyczniej niż obecnie. poza tym jak na pierwszy kibel to calkiem nieźle, gratuluję ;) Pochwal się jeszcze temperaturkami. ED. ZMNIEJSZ TE WIELKIE FOTKI ! Edytowane 21 Maja 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Dla 3x120 Ty chciałeś budę ciąć? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 (edytowane) Moge chlodnice wstawic z przodu. Ale nie mam czasu itd. Lezy sobie za biurkiem i nikomu nie przeszkadza i jej nie widac. Tempy sa mysle ze ok. GTX 480 w stresie i po podkreceniu do 60 stopni, i920@4200 nap. ok 1.3v w biosie 65 stopni w stresie na full wentylow a na na min. ok 70 stopni. Fotki były zmniejszone i to znacznie. Edytowane 21 Maja 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 (edytowane) spoko układzik :) aż wierzyć się nie chce że 360 daje rade :D co to za płyn? kolor to oczywista oczywistość ;) ale wygląda świetnie. no u mnie coraz bliżej zebrania wszystkich gratów ;) zobaczymy co tam u mnie będzie :) Edytowane 21 Maja 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 (edytowane) Płyn to woda demineralizowana + barwnik Mayhems Dye Candy Red. Niestety narazie nie uv ale w przyszlym tygodniu bedzie uv po dodaniu swiecacego barwnika. Edytowane 21 Maja 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Kupujesz dwa kątowniki, wiercisz kilka dziur i montujesz chłodnicę i tyle. Albo tak jak już ci pisałem na gadu: 1) 2x120mm na plecy z tymi dwoma wentylami fabrycznymi i 3x120mm na front, 2) 1x200mm Phobya na dach i 3x120mm na front, i byłoby ekstra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Jeśli Phobya 200, to trzeba wywalać tylny górny wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Kupujesz dwa kątowniki, wiercisz kilka dziur i montujesz chłodnicę i tyle. Albo tak jak już ci pisałem na gadu: 1) 2x120mm na plecy z tymi dwoma wentylami fabrycznymi i 3x120mm na front, 2) 1x200mm Phobya na dach i 3x120mm na front, i byłoby ekstra... Nostradamus czy jak ? w moim wc-cie ma być 3x120 na dach i Phobya 200 na front soreczki za ot ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 @Racuch Tę samą budę mamy i dokładnie to samo mi po głowie chodzi :P Tyle że jak składałem to tej Phobyi nie było w sprzedaży w PL, dlatego mam 2x120mm na froncie, także może kiedyś... Jak widać nie tylko Ty na to wpadłeś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 (edytowane) @Racuch Tę samą budę mamy i dokładnie to samo mi po głowie chodzi :P Tyle że jak składałem to tej Phobyi nie było w sprzedaży w PL, dlatego mam 2x120mm na froncie, także może kiedyś... Jak widać nie tylko Ty na to wpadłeś :D mam Ją już w chacie ;d;d pzdr p.s. z problemami ale dotarła do PL ... Edytowane 21 Maja 2010 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 układ spoko. Kabelki i takie tam. Złączki koolance się średnio prezentują. Zwłaszcza kątowe. W Angeli mają fajne złączki ENZOTECHy. Nie myślałeś o nich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 (edytowane) Ta chłodnica aż prosi się o montaż w środku lub na tyle obudowy, zwłaszcza, że bez problemu pasuje rozstaw otworów na wentylatory do tych w obudowie Zobacz jak wygląda u mnie chłodnica 2x120mm na tyle (link w sygnaturce), ale 3x120, również świetnie tam by pasowała. Takie rozwiązanie zredukuje ilość wentylatorków, zapotrzebowania na moc oraz hałas. Edytowane 22 Maja 2010 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 jaki płyn ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 (edytowane) Plyn :) wode demineralizowana + barwnik. Halasu tyeraz nie ma. PS. A zlaczki za 4 zl i 30 zl czyms sie roznia oprocz wygladu? Czy zmieni to cos w tempareturach? Edytowane 22 Maja 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 do jajek ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Mayhems Dye Candy Red 5ml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 hmmm, czyli u siebie za mało dolałem dziękować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Burdel w środku niesamowity. Jak to jednak poukładasz i mniejsza o to gdzie umieścisz chłodnicę, to może być całkiem ciekawie i ładnie. Nie zrażaj się tylko do dzieła. Gratuluję pierwszego kibelka B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Uporządkuj wszystko i będzie elo pro super :D BTW. gdzie schowałeś pompkę oraz czy FBR to prawdziwy BR bez GTI? :) Porządna płyta :) Pozdrawiam, Androctonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Temperatury ktore podales to chyba zima przy lekko uchylonym oknie , Ja mam wieksza chlodnice i takei tempy na CPU mam tylko jak wypne Radka z obiegu a ze GF480 grzeje bardziej niz radek 5870 to nie ma bata zeby takie temperatury uzyskac przy przecietnej w pokoju okolo 24'C. Burdelik w srodku i na zewnatrz zywcem przeniesiony z mojej budy ( tez mam chlodnice pod biurkiem ) , tylko plyn masz ladniejszy krwisty ( moj blado niebieski :/ ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 (edytowane) Płyta to pełny BR. Pompka jest na dole w koszyku na dyski. A tempy mam jakie mowilem przy wiatrakach w chlodnicy na full. Edytowane 24 Maja 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 (edytowane) Ukladzik calkiem spoko, jak inni juz pisali byloby lasdniej jakby chlodnica byla w sordku ;) Co do temperatur klocil sie nie bede , ale nie mozliwe i tyle - nie z ta karta i NB - nie ma szans przy jednej chlodnicy ;) BTW - zlaczki przydalyby sie ladniejsze deko, te wygladaja troche tandetnie ;) Edytowane 24 Maja 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 (edytowane) Tempy na procku po ok 40 minutach w Prime. Temp procka 1.31v z biosu. Edytowane 25 Maja 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Mi to na przykład Enzotech'y sie nie podobają wogóle. Koolance co innego - wypas! To chyba kwestia gustu :-D Ale widać Lysyn ma podobny gust jak ja. Co do temperatur - sam widziałem. Widać profi układ bo tempy trzyma zacne. Co więcej pełny stress na grafie (furmark) i na procu (prime) i temperaturki nadal w ryzach. Proca jeszcze propnowałbym pociagnąć gdzieś w okolice 4,4 -4,5GHz :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 nie że się czepiam ale HT ON czy OFF ? (to czyni kolosalną różnicę) ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Uzywam tylko ON. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...