Skocz do zawartości
matikolud123

Nie wiem co kupić , proszę o doractwo.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich kupuję komputer i mam taką propozycję

Intel Core i5 750

XFX RADEON HD5850 jesli macie swoje zaufane firmy bardzo prosze o propozycję.

i nie mam pojęcia jaki zasilacz ram i płyta żeby ze sobą współpracowało bardzo proszę o rady i z góry dziękuje .

Pozdrawiam.

monitor 1280x1024 z góry bardzo dziękuję za pomoc .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz to co najważniejsze jeszcze czyli ile masz na to pieniędzy i czy będzie oc

zwykłe bez oc tylko nie wiem czy xfx czy asus lub cos i za zestaw moge dac 3100 tylko koniecznie i5 750 i jakis radek hd5850:P, a jeśli jest jakaś oc w dobrej cenie to mile widziane propozycje:D. Edytowane przez matikolud123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte P55A-UD3R- taka plytke warto kupic ma juz USB 3,0 i Sata 3

2x2 Gb GoogRam 1600 Mhz lub to samo tylko A-Daty

zasilacz OCZ ModXStream Pro 500W

a co do Radzia to szukaj czegoś z nie referencyjnym chlodzeniem np. Toxic czy Vapor

monitor 1280x1024 - masz juz taki monitor ? bo jesli tak to nie ma sensu kupować 5850 no chyba ze planujesz zmianę monitora w najbliższej przyszłości

Edytowane przez andrzejs82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zalozmy z tym prockiem i karto hd5850 zagram na max seeting w gta4 czy nie?,tak ale ojciec kupuje mi asusa 23 cale , ale na tym starym monitorze 1280x1024 to gta4 na maxa by poszllo , głupio mi trochę ale mogę poprosić o pokazanie zestawu jak miało by to wyglądać?, to jaka firma ma radka 5870 za 1370?:P ale patrzylem na testy i5 i 965be to i5 lepszy .:P

Edytowane przez matikolud123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagrasz ale spadki w fps i tak beda bo to normalne w tej grze. Po za tym malutka rozdzielczosc... ;P

Ja dodam ze osobiscie kupilbym 5870 za ~1370zl i do tego 955 lub 965 (ktory notabene jest wydajniejszy od i5). Taki zestaw do gier bylby zdecydowanie lepszy, ponad to am3 rozbudujesz o szesciordzeniowe procesory a Intel juz zapowiedzial co zrobi ze swoimi socketami o ile pamietam... Pytanie tylko czy wymienisz monitor kiedys (raczej blizej niz dalej w czasie ;P), bo inaczej 5870 wiele sensu nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi