Chaos Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Stałem sie posiadaczem płyty KT4V poniewaz mój 2-letni wysłózony ECS K7VZA 3.0 padł. Do nowej płyty zmuszony byłem wymienic pamieć. Udało mi sie wymienic moje 256 mb 133mhz na tylez samo ddr2700 (firmy spacetec). Płyta kosztowała mnie jedynie 315 zł więc była dla mnie po porstu w miare szybkim wyborem. Kierowałem sie tym ze MSI jest dosc popularne na rynku a nie stac mnie było na droższe Epoxy czy Gigabyte'y. Wiem ze jest wiele kontrowersji co do tej płyty ludzie narzekają ze można dac tylko 1.7v na proca ... no ale czy przy nowych antkach 1700 (tbred 0.13 na 1.5v) nie jest to wystarczajace? Zwracam sie tu z prośbą do ludzi któzy mają te płyty lub mieli z nimi stycznosc .. jak to jest z tą płytą? Ewentualnie jakies linki do stronek na których mogłbym cosik poczytac o niej :> z góry thx P.s: to moj pierwszy post .. bądzcie wyrozumiali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 sorx, że off topic, ale prześladuje mnie wrażenie że już kiedyś był jakis chaos na forum i miał chyba nawet całkiem sporo postów... czy to tylko wrażenie??? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 mnie tu raczej nie było :) ja urzęduje na http://q3arena.gry.wp.pl :) tam jestem redaktorem jak i równiez moderatorem na forum i mam tam duzo postów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Jak nie zamierzasz wysoko kręcić, to takie napięcie Ci wystarczy (zwłaszcza gdy masz proca na 1.5V). Tu masz link: http://redakcja.net.pl/recenzje/2003/msi_kt4v/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 mnie tu raczej nie było :) ja urzęduje na http://q3arena.gry.wp.pl :) tam jestem redaktorem jak i równiez moderatorem na forum i mam tam duzo postów :) możliwe, też sie kręciłem w wielu miejscach i może stamtą Cie zapamiętałem :) teraz trudno jest mi cokolwiek powiedzieć... więc nie potwierdzam, ale też i nie zaprzeczam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 ja mialem msi kt3 ultra i plytka bardzo fajna, stabilna, szybka, bezproblemowa i nadaje sie do lekkiego oc (jak trafisz dobrego proca to ta tej plycie spokojnie poiwnien pojsc (12-12,5 x 166 mhz) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Stałem sie posiadaczem płyty KT4V ... Wiem ze jest wiele kontrowersji co do tej płyty ludzie narzekają ze można dac tylko 1.7v na proca ...to nie tak :!: na tej plycie standardowo mozesz podbic napiecie o 0.1V powyzej nominalnego wiec jak trafisz procka 1.5V to gora bedzie 1.6V slowo standardowo zostalo celowo podkreslone poniewaz monza to obejsc na 2 sposoby: - robiac V-moda plytki - "dolaczasz" potencjometr kilka razy byli odnosniki do tego - ustawiajac wyzsze domyslne napiecie za pomoca drucikow - tzw "drutmod" ta fotka bedzie zapewne pomocna (moze sie tez przydac jak okaze sie ze masz slabe pamieci do @ wtedy ustawisz wyzszy mnoznik dla procka zebymiec taktowanie synchroniczne FSB/RAM) http://bbs1.danawa.co.kr/ysy/market_free/d...tb10-76664-.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 dobra płytka jeśli nie chcesz wysoko kręcić. jeśli twój procek pójdzie na magistrali 166 bez zmiany mnożnika przy napięciu 1.5 lub 1.6V to będziesz miał loozik. jeśli nie wystarczy te 1.6V (chociaż wątpię) to wtedy trzeba się martwić. w sumie powinno być spoko. za te pieniżdze ciężko kupić coś lepszego, no może ECS L7S7A2 ale jak ktoś nie ufa sis-owi ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 nierozumiem dlaczego mozna podniesc tylko o 0.1 w biosie mam mozliwosc regulacjo od 1.5 do 1.7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 bo dali ciała. cóż, może im zależy na braku podkręcania ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 heh .. na razie czeka mnie zmiana coolerka na proca (kupuje SPIRE FALCON ROCK II) bo nie usmiecah misie 50 stopniui na moim durniu 850. pozatmy moj titanik jest jak dla mnie zagłosny. POtem Kupie zasiłke nowa (obecnie 230W) bo na +5v mam 4,76 do 4,87 :) Jak jzu to zmienie to zaobie se dopiero na antusia 1700 to zaczne kręcenie wtedy podziele sie z wami wynikami :)ale mysle ze źle nie bedzie widzialem ze ludzie na kt4v mieli niezle wyniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Ten Falcon Rock mam identyczną budowę jak Titan. Może tylko różni się tym że ma wstawke miedzianą, ale nie sądzę żeby to jakoś znacząco poprawiało wyniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 hmm ale ma miedziana podstawke i zeliwną obudowe wiatraka .. pozatym 2200 obrotów i 25dba ciszy :) a na ciszy mi miedzy innymi zależy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Mój proc ma na auto 133*11 - napięcie :1,63V - Dut3c - to znaczy,że max napięcie to 1,73V - tak wynika z waszych wypowiedzi - chyba że się mylę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Mój proc ma na auto 133*11 - napięcie :1,63V - Dut3c - to znaczy,że max napięcie to 1,73V - tak wynika z waszych wypowiedzi - chyba że się mylędut3c ma napiecie 1.60V a te Twoje dodatkowe 0.03 to tylko może wynikać z przekłamania odczytu lub poprostu bios Ci zawyrza napiecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 [dut3c ma napiecie 1.60V a te Twoje dodatkowe 0.03 to tylko może wynikać z przekłamania odczytu lub poprostu bios Ci zawyrza napiecie. Fuzzylogic i PC alert - dostarczone przez firme MSI z Mobo - sprawdzę w biosie - bo temperatury bios podaje troche inne niż te programiki, pewnie masz rację :wink: ...Sprawdziłem i jest 1.63V - ustawiłem na 1.60 .. i nadal bios pokazuje 1.63, a co za tym idzie zamiast 133 mam około 134,6 co daje częstotliwośc pracy około 1470 Mhz na auto :? :? Czy to normalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...