Skocz do zawartości
Highend

Router WiFi z podziałem łącza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Tak jak podałem w temacie, szukam dobrego(nie koniecznie drogiego) routera z podziałem łącza do domku wielorodzinnego.

Posiadam neta 25mb/s z UPC (kablówka) i chciałbym podzielić go na 2/3 kompy + wifi.

Słyszałem o D-Linku Dir-300, ale nie bardzo jestem do nich przekonany...

Ja znalazłem coś takiego:

Router Asus DSL-G31 WiFi ADSL2+ 4port 54 (Mbps) - 802.1m1g"]Router Asus DSL-G31 WiFi ADSL2+ 4port 54 (Mbps) - 802.11g

Zaznaczę jeszcze raz, że zależy mi na szybkim i bezproblemowym routerze, który umożliwi mi podział mniej więcej tak:

Komputer 1: 15mb/s

Komputer 2: 3mb/s

Komputer 3: 3mb/s

WiFi: 4mb/s

Dodam że, Komputer 3 będzie działał z innego routera wifi, żeby to jakoś zobrazować nakreślę temat:

Mój router >połączenie kablem > router 2(wifi) < wiem że głupie, ale pewnej głupoty, nie da się zwalczyć.....

Edytowane przez Highend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WRT54GL jest niesmiertelny i ma prawie nieograniczone mozliwosci. Polecam soft Tomato.

Jest gotowy generator do QoS: WRT54 Script Generator

Wystarczy jeden WRT54GL do ksztaltowania pasma a ten drugi od wifi moze byc dowolny skoro bedzie podlaczony kablem.

Edytowane przez Marynarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi