Highend Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Witam. Tak jak podałem w temacie, szukam dobrego(nie koniecznie drogiego) routera z podziałem łącza do domku wielorodzinnego. Posiadam neta 25mb/s z UPC (kablówka) i chciałbym podzielić go na 2/3 kompy + wifi. Słyszałem o D-Linku Dir-300, ale nie bardzo jestem do nich przekonany... Ja znalazłem coś takiego: Router Asus DSL-G31 WiFi ADSL2+ 4port 54 (Mbps) - 802.1m1g"]Router Asus DSL-G31 WiFi ADSL2+ 4port 54 (Mbps) - 802.11g Zaznaczę jeszcze raz, że zależy mi na szybkim i bezproblemowym routerze, który umożliwi mi podział mniej więcej tak: Komputer 1: 15mb/s Komputer 2: 3mb/s Komputer 3: 3mb/s WiFi: 4mb/s Dodam że, Komputer 3 będzie działał z innego routera wifi, żeby to jakoś zobrazować nakreślę temat: Mój router >połączenie kablem > router 2(wifi) < wiem że głupie, ale pewnej głupoty, nie da się zwalczyć..... Edytowane 17 Czerwca 2010 przez Highend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 2xWRT54GL + DDWRT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 (edytowane) WRT54GL jest niesmiertelny i ma prawie nieograniczone mozliwosci. Polecam soft Tomato. Jest gotowy generator do QoS: WRT54 Script Generator Wystarczy jeden WRT54GL do ksztaltowania pasma a ten drugi od wifi moze byc dowolny skoro bedzie podlaczony kablem. Edytowane 17 Czerwca 2010 przez Marynarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...