-Yamroz- Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Witam Obecnie mysle nad kupnem cichego odtwarzacza divxow, sciagacza plikow do eMule'a. No i wybor moj padl na Via Epia V8000. I pytanie pierwsze: Czy mozna to wepchnac do obudowy tej: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6273 :?: Pytanie drugie: Chcialem cichy wiec najlepiej WC - a jezeli wc do tak slabego procka to chcialbym CPC. a) Czy da sie to jakos zainstalowac na procku C3? Kleje termoprzewodzace czy cos zadziala? Czy bloczek nie jest za ciezki? B) Slyszalem ze pompka 12dBa szybko sie konczy i wyje przerazliwie. Czy 16dBa jest lepszy? 3) czy w obudowie ktora polecacie jest miejsce na maly wiatraczek wysysajacy upal z obudowy? Z gory dziekuje za odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Epie wlozysz do kazdej obudowy po co WC?? wystarczy jakis duzy radiator bez wentylatora ,albo z wentylem na 7v ,wcale nie bedzie slychac ,ten proc sie malo grzeje wentylator w zasilaczu bedzie glosniejszy niz ten na procu i dysk bedziesz slyszal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Dysk bedzie cichy. Seagate Barracuda 24dBa. A system ma chodzic 6dni non stop (niedziele bedzie mial wolne). W koncu to ma byc sciagacz eMulowski. Nie wiem czy radiator wystarczy. Jesli jestes pewien ze tak, to oczywiscie wole radiatorek tylko jak mowilem juz to 6 dni grzania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 napewno wystarczy taki titan za 30pln d5b tylko duzy jest i trzeba sprawdzic czy sie zmiesci sposob zamocowania nie bedzie prosty,ale prostszy niz bloku spojz czym ten proc jest chlodzony seryjnie,maly miedziany radiatorek z wiatraczkie jak chcesz to mozemy zrobic wymiane,ja ci dam duzy radiator z wiatrakiem i zrobie go na 7v (jak uznasz ze za goraco to wlaczysz wiatrak najwyzej) ,a ty mi dasz ten maly cooler to bede mial na chipset plyty glownej (bo takiej to jest wielkosci) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 niedawno było pytanie o vie. 1. moim zdaniem wogóle nie ma sensu chłodzić tego wodą skoro modele poniżej 933MHz chodzą standardowo na pasywnym chłodzeniu. 2. jeśli nie potrzebujesz wyjścia TV (a Ty niestety możesz potrzebować, bo to ma być odtwarzacz DivX), to lepiej (taniej) qpić mikroATX na km266 ze zintegrowanym dzwiękiem i grafiką + najtańszego athlona (koszt ~500zł, więc porównywalny), bo na budzie oszczędzisz ze 150 zł, a jeśli chodzi o hałas to titanka też nie usłyszysz (IMHO). 3. do obudowy microATX powinieneś spokojnie upchać uITX'a, ale czy wtedy nie lepiej qpić płytę microATX? Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 No tak. ad1) ale czy na pasywnym chlodzeniu pociagnie 6 dni bez zwisu/przegrzania kompa. Chodzi o to zeby byl Full Stable :D . Nie mam dwoch monitow wiec standardowo bedzie na przelaczce dwa kompy - jeden monitorek/klawka/mysz i nie bede mogl sprawdzac czy sie nie zrestartowal/nie wystapil blad. ad2)Wlasnie potrzebuje ciepla a najtansza plyta, lanem i lekkim prockiem i karta graf zintegowana kosztuje 500 zeta + plus jakim gf2mx z tvout 160 zeta. Do tego problemy z szerokoscia karty ( i sledzia) i fabryka ciepla jaka jkest karta. A obudowe i tak chce kupic codegena. Na polke bedzie pasowac akurat. ad3) nie - z wyzej wymienionych powodow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 jeszcze raz spokojnie pociagnie na psywnym,jak dwie godziny wytrzyma,to i wiecznosc wytrzyma,bo temp juz nie bedzie rosla mozesz mi wierzyc,mam doswiadczenie z chlodzeniem roznych procesorow ,od P100 do XP 0.13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 hmmm... jest tylko jedna kwestia: o ile płytę uITX zmieścisz spokojnie do obudowy mikroATX (bo ma mniejsze wymiary), o tyle standard uITX chyba nie jest oficjalnym formatem i może się okazać, że będziesz musiał sam wiercić otwory w obudowie do zamocowania płyty. więcej o formatach płyt tutaj: http://www.formfactors.org/index.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 hmmm... jest tylko jedna kwestia: o ile płytę uITX zmieścisz spokojnie do obudowy mikroATX (bo ma mniejsze wymiary), o tyle standard uITX chyba nie jest oficjalnym formatem i może się okazać, że będziesz musiał sam wiercić otwory w obudowie do zamocowania płyty. więcej o formatach płyt tutaj:http://www.formfactors.org/index.htm nic nie trzeba wiercic,cztery otwory na rogach Epii pokrywaja sie z otworami ATX w obudowie ,nawet zaslepke podejzewam ze dadza,bo wyscia ma tak samo jak ATX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 One more thing: Czy ten chip tvouta obsluguje TV-Tool? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 One more thing: Czy ten chip tvouta obsluguje TV-Tool? ja nie wiem :P ale skoro to ma byc docelowo podczepiane pod telewizor to pewnie dorzucaja program do obslugi i to o duzych mozliwosciach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 mam nadzieje bo jak bedzie dzialal tak jak ten z mojej kagrafki to sie wkurze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...