Skocz do zawartości
raki

Ile za godzine grania???

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki zasilacz, masz pelty lub coś innego co zżera prąd??

Procesor, RAM, Dysk, Mobo...mam dalej wymieniać?? :P. Gdzieś na www.chip.pl było co ile mniej więcej zżera, później sumujesz, dowiadujesz się ile kosztuje kWh i chyba wsio jasne :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odwieczne pytanie

cziezko to policzyc bo zalezy od pobiazenia kompa

kiedys podlanczalem z qmplem watomierz i w zalerznosci czy CD-ROM chodzi czy byl wylaczony wskazowka dosc mocno skakala

komp z athlonem 1000@1400 hdd 40GB gf2mx zasilka 400W i kilkoma bajerami bral max 100W naatomiast monitor ciagnie dosc sporo ale to masz z tylu obudowy podane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dlatego ja podałem praktycznie max (mówię o zwykłym, nie hardcorowym kompie). Niech wszystko ciągnie 300W (raczej rzadko tak jest) to wtedy masz te 10-12 gr/h.

Zajebiście się kiedyś uśmiałem, jak "specjalista" od zakładania sieci mówił nam, że każdy kto ma w domu huba sieciowego powinien płacić 10 zł mnie abonamentu ze względu na zużywany prąd... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podam sytuacje z życia wzientą:

Komp chodzi 24h/dobe, w tym granie jest kolo godziny max 2 dziennie. W dni powszednie monitor wlaczony srednio po 8 godzin, w wolne od uczelni po 12. Rachunki za prad przychodza po okolo 140 zł miesiećznie, w wakacje jak wyjechalem na 2 miechy to rachunek przyszedł o 45 zł mniejszy, reszta rodziny byla w domu.

Umnie rachunek za prąd przychodzi raz na 2 miechy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi