Skocz do zawartości
Sandman666

HD4890

Rekomendowane odpowiedzi

Nie byłem pewny czy tu zrobić ten temat, jeśli nie ten dział co trzeba to prosiłbym o przeniesienie tematu do poprawnego działu :). A co do tematu, to już w innym temacie prosiłem o ocenę mojego zestawu :P No i tak przeglądałem testy no i wyszło, że HD5830 jest totalnie nie opłacalny, a HD5770 czasem na wyższych detalach (oczywiście w rozdziałce 1920x1200) się dusi, więc sobie pomyślałem "a kupie sobie HD4890 :D" na testach wypada bardzo dobrze (lepiej niż HD5830 i GTX275). Zamierzam kupić tą kartę: SAPPHIRE TECHNOLOGY RADEON HD4890 VAPOR-X - 1 GB DDR5 - PCI-EXPRESS 2.0 - HDMI (11150-05-20R) kupić tanio . Tylko czy na pewno dobrze wybrałem ? No i najważniejsze: czy trudno montuje się do kompa kartę graficzną ?? W jaki sposób to zrobić ?

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta dobra. Vapor-X jest cichy oraz podatny na oc. Dobry wybór.

Rozkręcasz komputer, bierzesz duży młotek.... żart. Po rozkręceniu szukasz slotu PCI-e 16x (patrz manual płyty głównej) wkładasz tam kartę i już, ale jeżeli karta wymaga dodatkowego zasilana to podpinasz jest wtyczki do zasilacza i już. Jak masz wątpliowści to w lokalnym komputerowym za browara ci to zrobią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi