Skocz do zawartości
USAL

Wybór Chłodzenia ,oraz kompatybilność z płytą

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio dozbierałem trochę funduszy i zastanowiłem sie nad zmianą chłodzenia ,gdyż Auras niestety przy OC procesora już zaczyna się mocno grzać.Mianowicie zastanawiałem się nad Mugenem 2 albo ZALMAN CNPS10X QUIET (w sklepie też był model Performa ale jest to chyba inna wydajność). Procesor to Phenom II x3 @ x4 narazie pracuje przy 3.2 ,gdyż temperatura nie pozwala na dalsze oc. Obudowa to Antec Three Hundred (komplet wentylatorów od AC) ,a płyta to Asrock 780GHX/128M. Chciałbym sie dowiedzieć ,jak mniej więcej jest w kwestii wydajności , ciszy ,oraz czy oba te chłodzenia wejdą bez problemu do mojej obudowy/ płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mugen wejdzie.

Sam go posiadam i generalnie na pewno cichy jest ;) Jeśli chodzi o wydajność to ciężko mi porównywać bo Zalmana nie miałem.

1000obr/min, procesor jak w podpisie 3,3GHz na napięciu 1,3875V temp w pokoju około 26*C - temp procesora w idle 35*C.

Przy obciążeniu nigdy 40*C nie przekraczał chociaż ostatnio podczas tych upałów nie sprawdzałem ;)

Temp. dla 3,5GHz nie pamiętam, a teraz takie taktowanie nie jest mi potrzebne.

Edytowane przez Grinch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi