sajki Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Witam Zakupiłem ostatnio w/w kartę dźwiękową (wersja 7.1 HI-FI) i problem mam jak w temacie. Czytałem kilka stron jak temu zaradzić, kombinacje z przestawianiem w opcjach tunera źródeł dźwięku, itp. ale nic nie pomaga. Mute też nie działa. Poza tym dźwięk jest bardzo cicho, mimo, że wszystkie suwaki są na full. Tuner to winfast tv2000 xp expert. Podłączałem zarówno przez line-in jak i aux. Proszę o jakieś rady, bo juz nie mam pomysłów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 (edytowane) Bo przed zakupem nowego urządzenia trzeba czytać zarówno te dobre jak i złe opinie ;) Tylko na tym forum były ze 2 osoby z takim samym problemem i żadnej z nich nie udało się go rozwiązać. Jeszcze chyba z nagrywaniem dźwięku z tych wejść też chyba był problem. Z tego powodu sam jako posiadacz takiego tunera, zrezygnowałem z zakupu prodigy hi-fi i kupiłem A2ZS, na którym wszystko działa jak należy. Co do Twojego problemu to jeśli działa Ci zwykłe wejście linowe to proponuję przerobić wewnętrzny kabel audio na mini-jacka, wypuścić go na zewnątrz obudowy i podłączyć właśnie pod wejście linowe. Ewentualnie włącz integrę, ustaw ją jako urządzenie nagrywające i korzystaj z jej wejść. //właśnie zauważyłem że napisałeś że wejścia linowego też to dotyczy, czyli chyba pozostaje tylko sposób z integrą. Edytowane 2 Lipca 2010 przez kamail86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajki Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Tylko, że przy włączonej integrze mogą się pojawić jakieś konflikty. W sumie sprawdzić mogę. czy naprawdę nie ma innego rozwiązania? Pamiętam, że jak miałem poprzednia dźwiękówkę, to też się natrudziłem kilka dni, aż w końcu to ustawiłem. Tylko, że teraz znowu jest inaczej jakoś. Jeśli komuś udało się to rozwiązać, proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...