Skocz do zawartości
malag

IBM X31 sterowniki do wifi...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dostałem IBM-a X31 i postawiłem na nim XP SP3. Generalnie znalazłem wszystkie sterowniki(przynajmniej tak to widać w managerze urządzeń), ale jest problem z wifi. Widzi kartę jako "Dual-band Wi-Fi Wireless Mini PCI Adapter", ale nie może się połączyć z żadną siecią. Gdy daje pobieranie ustawień sieci, to nie połączy się wcale, natomiast jeśli wbiję IP na sztywno, to się "niby" połączy, ale pingować nic się nie da.

Wykluczam problem z samą kartą sieciową, ponieważ po odpaleniu linuxa z płyty bootowalnej łączy się z siecią i jest internet. Chyba mam problem ze sterownikami... Zainstalowałem coś takiego:

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-67214

Być może ktoś miał podobny problem i wie jakie sterowniki mam zainstalować do tego lapka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wifi musi siedzieć gdzieś głębiej(pewnie pod klawiaturą), bo jest klapka tylko dla ramu. Na dole mam tylko napisane type 2672 - jhu - s/n 99 - bgla5 03/06.

Zauważyłem też, że nie świeci się lampka od wifi, a powinna. Włączenie bluetootha też nie powoduje uruchomienia kontrolki. Ale dziwna sprawa, bo sieci wifi widzi....

//edit

to sprawa wygląda tak:wyłączyłem szyfrowanie sieci i śmiga. Dziwne to wszystko :)

Edytowane przez malag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi