malag Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Witam. Dostałem IBM-a X31 i postawiłem na nim XP SP3. Generalnie znalazłem wszystkie sterowniki(przynajmniej tak to widać w managerze urządzeń), ale jest problem z wifi. Widzi kartę jako "Dual-band Wi-Fi Wireless Mini PCI Adapter", ale nie może się połączyć z żadną siecią. Gdy daje pobieranie ustawień sieci, to nie połączy się wcale, natomiast jeśli wbiję IP na sztywno, to się "niby" połączy, ale pingować nic się nie da. Wykluczam problem z samą kartą sieciową, ponieważ po odpaleniu linuxa z płyty bootowalnej łączy się z siecią i jest internet. Chyba mam problem ze sterownikami... Zainstalowałem coś takiego: http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-67214 Być może ktoś miał podobny problem i wie jakie sterowniki mam zainstalować do tego lapka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Na dole lapka powinienes miec naklejke z danymi o sieciowce, a jak nie to odkrec kalpeczke i zobacz co tam siedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malag Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 (edytowane) Wifi musi siedzieć gdzieś głębiej(pewnie pod klawiaturą), bo jest klapka tylko dla ramu. Na dole mam tylko napisane type 2672 - jhu - s/n 99 - bgla5 03/06. Zauważyłem też, że nie świeci się lampka od wifi, a powinna. Włączenie bluetootha też nie powoduje uruchomienia kontrolki. Ale dziwna sprawa, bo sieci wifi widzi.... //edit to sprawa wygląda tak:wyłączyłem szyfrowanie sieci i śmiga. Dziwne to wszystko :) Edytowane 5 Lipca 2010 przez malag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...