yuucOm Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2010 Jak zrobić aby jak łącze się z jednym kompem na drugi przez zdalny pulpit aby na tym drugim kompie były widoczne moje działania (tak jak na filmiku http://www.youtube.com/watch?v=W8_Kfjo3VjU). Teraz jest coś takiego ze na kompie z którym się łącze zdalnie wyświetla się okno z logowaniem. Btw jest jakis program lepszy od remote desctop z WIN XP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodar92 Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2010 Z mojej strony mogę Ci polecić program TeamViewer. Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 Ale czy jest opcja w Windowsowym zdalnym pulpicie aby na tym kompie co się łącze wyświetlały się moje działania a nie ekran logowania ? Chciałbym aby użytkownik dokładnie widział co ja robię mu na kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 U mnie w firmie testujemy wlasnie Remote Connection z uzyciem SCCM (System Center Configuration Manager) a dokladniej z Configuration Manager Console. Dzieki temu masz pelen zdalny dostep do maszyny docelowej, przy czym jej uzytkownik widzi wszystkie dzialania wykonane zdalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 (edytowane) Jak zrobić aby jak łącze się z jednym kompem na drugi przez zdalny pulpit aby na tym drugim kompie były widoczne moje działania Remote Assistance (w polskiej wersji znany jako Pomoc zdalna systemu Windows). W skrócie: wysyłasz do użytkownika pracującego na kompie z którym chcesz się połączyć zaproszenie (lub on do Ciebie) po zaakceptowaniu i przekazaniu kontroli Tobie możesz zacząć pracę, a użytkownik będzie widział wszystko to co robisz na jego kompie. http://www.microsoft.com/windowsxp/using/helpandsupport/learnmore/remoteassist/intro.mspx http://www.centrumxp.pl/WindowsVista/431,1,kategoria,Pomoc_zdalna.aspx Kiedyś używało się do tego NetMeeting - też tool z Windows'a - idea łączenia trochę inna ale efekt ten sam. Polecam jednak Remote Assistance gdyż radzi sobie dobrze za kompami schowanymi za NATami. Edytowane 9 Lipca 2010 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 Dzięki za pomoc, oto mi chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultraelf Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 LiteManager - Free Remote Control Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...