Rafski25 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Mam mały problem:) A mianowicie restartuje mi się komp. W dzienniku zdarzeń pisze cos takiego: "Kod błędu 0000009c, parametr 1 00000002, parametr 2 8053f0f0, parametr 3 f6002000, parametr 4 0000011a." Jeśli szanowne grono użytkowników tweak.pl wie o co w tym chodzi proszę o pomoc. ja podejrzewałem ze to temp. ale proc 48-50 , a mb 43. Miałem kręconego procka AXP 2,4 @ 2,7 - 1.775 V i grafe 324/ 310,5 , ustawiłem na wartości początkowe i dalej restart (blue screen). POMOCY a może to wina biosu mb albo sterów ???? jak potrzeba więcej informacji to pytajcie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekk Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Najprawdopodobniej masz za niskie napiecie na procku ( mialem te same objawy, podkrecilem napiecie i jest O.K), ale 1.774 to powinno byc spox, ale nie wiem jak to jest z AXP 2400. Sproboj zmniejszyc czestotliwosc procka, jak winda bedzie stabilna tzn, ze albo: napiecie za male, proc kiepsko sie kreci, lub masz lipne chlodzenie (piszesz ze masz 50stopni, to odpada jak by bylo powyzej 60 to moglbys pomyslec. u mnie temp. proc. 55-60). Jak po zmiejszeniu czestotliwosci bedzie to samo proponuje przeinstalowac wpierw stery (megi na nowsze) a jak nie pomoze to nowa instalka Win_xp. powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Sproboj procka "odkrecic" (zmniejsz mnoznik/FSB/napiecie) jak nadal to samo to albo masz problem z winda (reinstall :) albo z Biosem (FLASH it ) albo d u p a blada i nie wiem o co chodzi:) Jeszcze mozesz zwiekszyc napiecie do 1.8 i sprobowac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Sproboj procka "odkrecic" (zmniejsz mnoznik/FSB/napiecie) jak nadal to samo to albo masz problem z winda (reinstall :) albo z Biosem (FLASH it ) albo d u p a blada i nie wiem o co chodzi:) Jeszcze mozesz zwiekszyc napiecie do 1.8 i sprobowac...Sproboj procka "odkrecic" (zmniejsz mnoznik/FSB/napiecie) jak nadal to samo to albo masz problem z winda (reinstall :) albo z Biosem (FLASH it ) albo d u p a blada i nie wiem o co chodzi:) Jeszcze mozesz zwiekszyc napiecie do 1.8 i sprobowac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Sorry cos mi sie stalo z polaczeniem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekk Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Jeszcze jest jedna mozliwosc. Zasilacz kiepski taki 350W by styknal, ale wtedy mialbys hardesety a o tym nie piszesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeyBee Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ja miałem podobne błędy ale to była za wysokich timingów pamięci.Jeżeli kręciłeś pamiątki to spróbuj ustawić je mniej agresywnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 ok na poczatek sprawdz czy dzieja ci sie takie krzaczki przy defaultowych ustawieniach. A na wszelki wypadek wylacz sobie w przypadku bledu automatycznie uruchom ponownie opcja ta znajduje sie we wlasciowsciach systemu w zakldce zaawansowane przycisk ustawienia (informacje o debugowaniu i uruchamianiu kompa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafski25 Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 juz dziala ok. wystarczylo odkrecic i smiga. jak kupie nową zasilke i wiatrak to pokręce . ok dzieki jeszcze raz narazka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...