Skocz do zawartości
Rafski25

restart Win XP- POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem:) A mianowicie restartuje mi się komp. W dzienniku zdarzeń pisze cos takiego: "Kod błędu 0000009c, parametr 1 00000002, parametr 2 8053f0f0, parametr 3 f6002000, parametr 4 0000011a." Jeśli szanowne grono użytkowników tweak.pl wie o co w tym chodzi proszę o pomoc. ja podejrzewałem ze to temp. ale proc 48-50 , a mb 43. Miałem kręconego procka AXP 2,4 @ 2,7 - 1.775 V i grafe 324/ 310,5 , ustawiłem na wartości początkowe i dalej restart (blue screen). POMOCY a może to wina biosu mb albo sterów ???? jak potrzeba więcej informacji to pytajcie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej masz za niskie napiecie na procku ( mialem te same objawy, podkrecilem napiecie i jest O.K), ale 1.774 to powinno byc spox, ale nie wiem jak to jest z AXP 2400. Sproboj zmniejszyc czestotliwosc procka, jak winda bedzie stabilna tzn, ze albo: napiecie za male, proc kiepsko sie kreci, lub masz lipne chlodzenie (piszesz ze masz 50stopni, to odpada jak by bylo powyzej 60 to moglbys pomyslec. u mnie temp. proc. 55-60). Jak po zmiejszeniu czestotliwosci bedzie to samo proponuje przeinstalowac wpierw stery (megi na nowsze) a jak nie pomoze to nowa instalka Win_xp. powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sproboj procka "odkrecic" (zmniejsz mnoznik/FSB/napiecie) jak nadal to samo to albo masz problem z winda (reinstall :) albo z Biosem (FLASH it ) albo d u p a blada i nie wiem o co chodzi:) Jeszcze mozesz zwiekszyc napiecie do 1.8 i sprobowac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sproboj procka "odkrecic" (zmniejsz mnoznik/FSB/napiecie) jak nadal to samo to albo masz problem z winda (reinstall :) albo z Biosem (FLASH it ) albo d u p a blada i nie wiem o co chodzi:) Jeszcze mozesz zwiekszyc napiecie do 1.8 i sprobowac...Sproboj procka "odkrecic" (zmniejsz mnoznik/FSB/napiecie) jak nadal to samo to albo masz problem z winda (reinstall :) albo z Biosem (FLASH it ) albo d u p a blada i nie wiem o co chodzi:) Jeszcze mozesz zwiekszyc napiecie do 1.8 i sprobowac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok na poczatek sprawdz czy dzieja ci sie takie krzaczki przy defaultowych ustawieniach. A na wszelki wypadek wylacz sobie w przypadku bledu automatycznie uruchom ponownie opcja ta znajduje sie we wlasciowsciach systemu w zakldce zaawansowane przycisk ustawienia (informacje o debugowaniu i uruchamianiu kompa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...