arasso12 Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 witam! Dzis chwilowo odcielo mi prad, komputer sie zrestartowal oczywiscie windows sie posypal. pojawialy sie 2 opjce urochom sys normalnie i uruchom tryb odzyskiwania - nic nie dalo. Z bolem serca przystapilem do formata, po zbootowaniu plyty(mialem win 7 32bit i tego tez probowalem zainstalowac) wyskakuje czarny ekran z mozliwoscia odpalenia "windows setup" albo nacisniecia f8 dla dodatkowych opcji jak safe mode, tryb odzyskiwania itd przy czym zadne z nich nie pomaga a na koniec po odpaleniu kazdego prawie wyskakuje bluescreen z komunikatem zeby usunac sprzet nowododany do jednostki(ja o tym nic nie wiem ale windows owszem), jezli to nie pomoze wylaczyc jakies 2 opcje w biosie jak cache i shadow(?), wspomnieli cos o problemie z ramem. Szukalem ale nie widzie ich... Dodam ze formatowalem partycje C w instalatorze systemu win xp, problem nie zniknal. Reasumujac po tym zerwaniu pradu nie moge zainstalowac ani win 7 ani win xp, a co jest przyczyna licze ze dowiem sie od Was... proc athlon x2 II 245 plyta asrock ghx 780 ram patriot 2gb 800MHz ddr2 zasilacz fortron 400W Pozdro i z gory dzieki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Coś masz skopane z instalatorem albo zwyczajnie go nie uruchamiasz, safe mode nie jest dostępny pod instalatorem tylko przy uruchomieniu systemu. Zmień kolejność bootowania napędów w Bios albo użyj boot menu płyty (esc/f2/f8/f12 - w zależności od biosu) i upewnij się, że masz płytę bootowalną systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arasso12 Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Patrzylem z 4 roznych plyt systemow, kazdy z nich mialem na swoim komputerze. Uzywam boot menu(u mnie f11), widze ze sie bootuje bo normalnie instalator xp sie odpala i dochodzi do zarzadzania partycjami, widac tez w win 7 ze sie bootuje bo aktualnie nie mam zadnego systemu i jezeli nie odpale boot menu wyskakuje ze brak jakiegos tam pliku. Jakies pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Przeleć dysk programem diagnostycznym producenta, np spod H'B, być może posypał się przy awarii zasilania, sprawdź też ramy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Zajrzyj także do tematów przyklejonych, zwłaszcza Bluescreen'y, Zwisy, Resety, Itp. - Rozwiązania - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arasso12 Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Czas leczy rany. dałem mu odpocząć 2h po czym poszedł bez problemu... temat do zamknięcia ale dzięki za zainteresowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...