dr.elich Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 (edytowane) Witam, problem jest następujący:planuję zakup porządnego TV i chciałbym mieć możliwość odpalenia na nim filmu z HD/płytki. Zastanawiam się nad najbardziej ekonomicznym rozwiązaniem( zaznaczam, że nie jestem wymagający jeśli chodzi o bajery - chcę mieć full hd i dźwięk przestrzenny). 1. kupić jakiś odtwarzacz, najlepiej z wejściem USB. 2. złożyć jakiegoś taniego HTPC. 3. pociągnąć kabel HDMI - przez okna/dziurę w ścianie - około 5m. Ewentualnie czy transmisja przez dvi ma sens?jak jest wtedy z dźwiękiem? 4. połączyć wszystko przez wifi - tylko nie wiem jakiego sprzętu użyć. Są jakieś moduły wifi do TV? 5. może lepiej zainwestować w TV z wejściem USB. Edytowane 27 Lipca 2010 przez dr.elich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 TV z USB, który czyta .mkv i wysyła dźwięk DTS optykiem do ampli to nie inwestycja tylko kwestia wyboru. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Poczytaj o DLNA i Media server. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...