MakaKam Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 Panowie nie wiem czy ktos zauwazyl ale jest problem z ustawieniami Dynamic Range. Przy zmianie z limited na full i odwrotnie nie zachodzi zadna zmiana. Ten problem dotyczy radeonow z serii 5xxx ale jesli ktos kto ma 4xxx sprawdzi to niech da znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 U mnie działa, zarówno w BsPlayer PRO (internal renderer overlay) jak i w PowerDVD (EVR). Wyłączenie tej opcji ustawia pełny zakres. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaKam Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 U mnie działa, zarówno w BsPlayer PRO (internal renderer overlay) jak i w PowerDVD (EVR). Wyłączenie tej opcji ustawia pełny zakres. A przy zmianie tej opcji w CCC? bo z tego co rozumiem to zmiana w bsplayer i powerdvd powoduje u Ciebie zmiany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 (edytowane) Eeee, nie. Nie ma w tych playerach takiej opcji, mówiłem o zmianie w panelu ATI, i ta działa. Jak coś to dodam od razu, że system to Vista x64, a stery to 10.5 WHQL (ale i na wcześniejszych działało). Edytowane 29 Lipca 2010 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 Zmiana w CCC daje rezultat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaKam Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 Moze jest to tez zalezne od monitora/tv lub polaczenia? Jakim kablem macie podlaczone i do czego? Ja mam dvi->hdmi do tv lcd i mam ten problem. To samo jak podlacze hdmi->hdmi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 Mam HDMI<->HDMI do TV, miałem też tak samo do amplitunera, a jeszcze wcześniej DVI<->HDMI do TV. We wszystkich przypadkach działało. Nie podałeś najistotniejszego - jakiego softu używasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaKam Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 (edytowane) Zawsze na biezaco czyli obecnie Cat 10.7 ze strony ATI pod Win 7. Spotkalem sie z paroma osobami na oficjalnym forum ATI ktore maja ten sam problem ale poki co nie wiadomo o co chodzi. Edytowane 30 Lipca 2010 przez MakaKam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 Ale jaki player, jaki renderer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaKam Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 (edytowane) Chyba akurat to nie ma teraz znaczenia bo na paru rendererach i playerach probowalem ale uzywam mpc hc i madvr. Edytowane 30 Lipca 2010 przez MakaKam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...