Skocz do zawartości
_Vip_

jak sprawdzic stabilnosc ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Zapuść sobie 3DMark'a 200x z Software'owym T&L w 640*480*16bit w loopę na noc. Ja swojego kompa męczyłem max 15h i skurczybyk nie chciał się zawiesić. A temp. na procku i w obudowie wzrosła po tych -nastu godzinach o 2-3*C :)

tak tez zrobilem :D Ten moj pierdziel tez nie chcial sie zawiesic :D :D :D Tak wiec stabilny jak skala :twisted: .thx za rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to sie ciesz bo ja jak dalem 1.6ghz to nie musiaalem sprawdzac stabilnosci zadnycm programikiem-nie wyszedl nawet z bigosu :lol:

Cos cienko krecisz tego proca jak na WC.Jaka masz serie ?

ja nie podkrecam fsb bo mam plomby i nie moge zamaowac a raczej ich nie zerwe bo juz 3x spalilem proca i w servisie sie scfanili i nakleili mi plomby :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to sie ciesz bo ja jak dalem 1.6ghz to nie musiaalem sprawdzac stabilnosci zadnycm programikiem-nie wyszedl nawet z bigosu :lol:

Cos cienko krecisz tego proca jak na WC.Jaka masz serie ?

ja nie podkrecam fsb bo mam plomby i nie moge zamaowac a raczej ich nie zerwe bo juz 3x spalilem proca i w servisie sie scfanili i nakleili mi plomby :evil:

Sie goscie postarali. Trzeba uwalac tak, zeby nie bylo nic widac. :) HEHE a tak powaznie, to krec tylko fsb i podnos napiecie. TO zawsze jest lepsze rozwiazanie. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapusc sobie SETI albo UD. Będziesz miał non stop proc obciążony.

Albo obydwa naraz. To wtedy bezie jeszcze wieksze obciazenie.

To akurat nie jest prawda ;) A co do obciazania kompa to osobiscie uwazam ze CpuBurn4 najlepiej to robi (uzyskuje najwieksza na nim temperature). Chociaz wygrzanie CPU nie oznacza ze bedzie stabilny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam popieram Xona..... uruchomilem CpuBurn4 na nocke..... i komp sie nie zawiesil.... 15 minut gta 3 i komp wisial co 15 minut na standardowym chlodzeniu :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...