krudki Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Dałem bratu WiFi na USB od routera belkin Taki, on jest bardziej do użytku domowego Ma jednak mały zasięg, na ich stronie napisane jest że do ~400 stop (~120m) Pytanie jakie WiFi do ~30 zł na USB z normalnym zasięgiem kupić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Coś z zewnętrzną anteną - np.: TP-Link TL-WN422G... ->TL-WN422G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miło2z Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Do 30zł to nic sensownego nie kupisz. Nie napisałeś jakiego routera dotyczy wątek. Jeśli chcesz mieć większy zasięg to warto mieć sieć 802.11n, a do tego można dać kartę sieciową Netgear WN111. Jeśli jednak masz starszy router to poszukaj kart z antenkami, które zawsze zwiększają nieco pokrycie zasięgiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krudki Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 To WiFi od routera, jest do użytku w mieszkaniach, "przez dwa pokoje". W hotelu, gdzie inne laptopy normalnie się łączą, to WiFi na USB od belkina widzi tylko "na dwie kreski" i często przerywa. Chodzi o to żeby kupić jakieś mocniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Mam router Linksys WAG54G2 oczywiscie zewnetrzna antena. na drugim piętrze mam pokój i laptopa. Jakość sygnału jest słaba raz działa szybciej net a raz wolniej. Jaki proponujecie kupic adapter wifi żeby poprawić sygnał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Mam router Linksys WAG54G2 oczywiscie zewnetrzna antena. na drugim piętrze mam pokój i laptopa. Jakość sygnału jest słaba raz działa szybciej net a raz wolniej. Jaki proponujecie kupic adapter wifi żeby poprawić sygnał ? On ma zewnętrzną antenę ? Czy zrobiłeś sobie home made'a ;) Jak kupujesz to albo karte na usb/express card z zewnętrzną antenką, albo podpinasz do tego Link'a jakiegoś AP'ka który zwiększy zasięg... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Oczywiście przejęzyczyłem się i jest wewnętrzna ;] Mógłbyś doradzić coś dobrego z tych kart usb/express ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Oczywiście przejęzyczyłem się i jest wewnętrzna ;] Mógłbyś doradzić coś dobrego z tych kart usb/express ? :wink: To powinno być mocniejsze niż to zamontowane w Lenovo ;) -> TL-WN422G, ewentualnie trochę droższe (i na N'ce 150Mbps, ale ma ogólnie lepszy zasięg niż TP-Link) -> Pentagram P6132-10 • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Dzięki no to bierzemy tego Pentagrama. :D Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...