Skocz do zawartości
krudki

WiFi na USB do laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Dałem bratu WiFi na USB od routera belkin Taki, on jest bardziej do użytku domowego

Ma jednak mały zasięg, na ich stronie napisane jest że do ~400 stop (~120m)

Pytanie jakie WiFi do ~30 zł na USB z normalnym zasięgiem kupić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 30zł to nic sensownego nie kupisz. Nie napisałeś jakiego routera dotyczy wątek. Jeśli chcesz mieć większy zasięg to warto mieć sieć 802.11n, a do tego można dać kartę sieciową Netgear WN111. Jeśli jednak masz starszy router to poszukaj kart z antenkami, które zawsze zwiększają nieco pokrycie zasięgiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To WiFi od routera, jest do użytku w mieszkaniach, "przez dwa pokoje". W hotelu, gdzie inne laptopy normalnie się łączą, to WiFi na USB od belkina widzi tylko "na dwie kreski" i często przerywa. Chodzi o to żeby kupić jakieś mocniejsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam router Linksys WAG54G2 oczywiscie zewnetrzna antena. na drugim piętrze mam pokój i laptopa. Jakość sygnału jest słaba raz działa szybciej net a raz wolniej. Jaki proponujecie kupic adapter wifi żeby poprawić sygnał ?

On ma zewnętrzną antenę ? Czy zrobiłeś sobie home made'a ;) Jak kupujesz to albo karte na usb/express card z zewnętrzną antenką, albo podpinasz do tego Link'a jakiegoś AP'ka który zwiększy zasięg...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście przejęzyczyłem się i jest wewnętrzna ;] Mógłbyś doradzić coś dobrego z tych kart usb/express ? :wink:

To powinno być mocniejsze niż to zamontowane w Lenovo ;) -> TL-WN422G, ewentualnie trochę droższe (i na N'ce 150Mbps, ale ma ogólnie lepszy zasięg niż TP-Link) -> Pentagram P6132-10 • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi