q666 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Witam Od kilku miesięcy mam na ekranie monitora pionowe: Czy ów defekt rozwiąże poprzez wymianę samej taśmy łączącej monitor z płytą główną czy konieczne jednak będzie wymiana całego wyświetlacza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Może być taśma, możę być sama elektronika matrycy. Zacznij od wymiany tańszej opcji, samej elektroniki nie wymienisz, będziesz musiał całą matrycę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Możesz spróbować, ale na cuda bym nie liczył... Ja bym jeszcze docisną tasiemkę przy samym wyświetlaczu- tam zapewne jest klejona bądź zaprasowana na gorąco. Inna sprawa to taka czy ten efekt pojawia się od razu od uruchomienia kompka czy może dopiero po załadowaniu systemu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q666 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Defekt jest czysto fizyczny, i pojawił się po uruchomieniu komputera (pierw była jedna linia a później 2 itd. teraz jest tego jak widać na obrazku trochę więcej). Dokładnie przyjrzałem się budowie matrycy i jednak wydaje mi się , że z taśmą łączącą monitor z płytą główną nie wiele wspólnego może mieć uzyskany defekt (mylę się?) i niestety czeka mnie wymiana całego wyświetlacza ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...