gx270 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Mój komputer, jak się nie trudno domyślić, to dell gx270, na płycie głównej odkryłem ostatnio coś, o czym nie mam pojęcia do czego służy :)) Zaznaczyłem czerwoną elipsą nieznane miejsca, pomóż jeśli umiesz, bo ja jestem zielony:) Głównie chodzi mi o pierwsze wejscie od lewej w zazanczonym obszarze, ale te dwa na lewo od niego też wzbudzają moją ciekawość :)) Czekam na podpowiedzi;) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2ms2ms Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 na moje oko to : 1- dodatkowe porty usb 2- dodatkowe zasilanie do płyty 3- wejście cd-audio ale pewności nie mam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 1. to drugi COM (RS-232), ma za dużo pinów na USB. 2. zasilanie procesora 4pin 3. cd input. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gx270 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Dzięki za bardzo szybką odpowiedź. To co mogę z nimi zrobić, że tak się wyrażę? Do czego można je praktycznie zastosować? Wybaczcie, ze zawracam %$£"!, ale jak mi się już coś udaje wygrzebać w necie, to z reguły nic z tego i tak nie rozumiem, bo jest na stronach zagranicznych :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Port COM to ten sam zielony, który masz na panelu z tyłu, cd in kiedyś kiedyś w czasach CD-Romów z przyciskami play ( :D ) służył do przekazywania tego dźwięku na kodek w płycie bądź kartę dźwiękową niezintegrowaną ;) dzisiaj do niczego nie potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gx270 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 A faktycznie byly takie cuda kiedys ;) Dzieki za odpowiedż :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...