majkelek Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Witam W ostatnich dniach sytuacja zmusiła mnie do zakupu laptopa, zdecydowałem się na Samsung R520. Zainstalowałem Everesta i zaniepokoiły mnie odczyty. Wiem, że procesor działa ze SpeedStep-em więc taktowany jest dynamicznie: przy małym obciążeniu około 1,1, przy dużym 2,1 GHz. I faktycznie tak jest (procesor to C2D T6500 2,1GHz). Ale martwi mnie grafika. Zamontowany jest Radeon HD4330, Everest pokazuje taktowanie: GPU 220 MHz (oryginalny 450), pamięć 250 MHz (oryginalny 600). I teraz nie wiem czy faktycznie taktowanie jest obniżone, czy jest to dostosowywane dynamicznie. Próbuję grać na tym laptopie i coś tam chodzi, ale bardzo słabo. To mój pierwszy laptop i szczerze mówiąc nie wiem jak to powinno wyglądać więc proszę o wyrozumiałość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 4330 to nie demon wydajności, miej to na uwadze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelek Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 wiem o tym, nie zależy mi na bajerach na chwilę obecną. Po prostu zmuszony byłem do pozbycia się komputera stacjonarnego którego miałem do grania na rzecz laptopa. Martwi mnie to, że 220 MHz do 450 to dramatycznie mało. Ta karta na standardowych ustawieniach nie jest demonem prędkosci ale na zredukowanych to jest juz tragedia. Nie wiem czy tak powinno być, czy też coś jest nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Ściągnij Riva Tuner i sprawdź, czy na czas grania podwyższają się taktowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 a sprawdz czy pokazuje ci w 2d czy w 3d xd bo jesli w 2d to tak moze byc poniewaz mozna to uznac za tryb oszczedny a jesli pokazuje ci to w 3d wiec mozesz miec cos nie tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...