silver_pl Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Cześć, wczoraj grałem spokojnie aż nagle zwis kompa, no to machnąłem restart i komp już niewstał a na wyswietlaczu kod 88. Próbowałem odpalać kompa w róznych konfiguracjach RAMu i nic. Robiłem miliony CLRCmos, wyciagałem na całą noc baterie i nic. Gdy chce odpalić kompa to na wyświetlaczu pojawia się kod 88 i dalej nic się nie dzieje :/ Czy to definitywnie koniec płyty? Czytałem, przypadek na zagranicznym forum, gdzie przy kodzie 88 był spalony NB :/ Czy jeszcze mogę coś zrobić? PS. gwara wyszła 10 dni temu xD Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Jakie temperatury miałeś na NB/PWM? Jakie napięcie na NB? Odłącz PC od prądu, i spróbuj safe boota a później wyczyść CMOS. Jeśli to nie pomoże to musisz rozłożyć PC (wyjąć cepa, ram, itd) i spróbować ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Jakie temperatury miałeś na NB/PWM? Jakie napięcie na NB? Odłącz PC od prądu, i spróbuj safe boota a później wyczyść CMOS. Jeśli to nie pomoże to musisz rozłożyć PC (wyjąć cepa, ram, itd) i spróbować ponownie. safe boota już tez próbowałem. Zostaje jedynie całkowite rozłożenie kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) podmieniałeś pamięci? próbowałeś odpalić z jedną kością w różnych slotach? edycja, speaker pika jak wyjmiesz ramy i próbujesz włączyć PC? Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 tak próbowałem odpalać z jedną pamięcią w róznych slotach i bez pamięci wogule i żadnej roznicy. Beeper wogóle się nie odzywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Dzisiaj rozebrałem caly komputer na CPU i jedna GPU załozyłem org chłodzenia i normalnie komp na safe boocie wystartował. Odrazu sflashowałem BIOSa i odpaliłem kompa już normalnie. Odziwo wszystko działa xD. Naprawdę niewiem co to było. Zostawie tak MOBO na wierzchu z tydzień i potestuje wszystko przed włożeniem do budy znowu. Dzięki za wszystkie podpowiedzi stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...