sagittar8888 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Witam, Ponad rok temu kupiłem laptopa. Od początku były problemy z zacinaniem się zarówno na Viscie 32bit jak i teraz na Windows 7 32 bit. Wykluczam tu winę jakiegoś programu bo komputer potrafi zaciąć sie nawet przy prawie gołym systemie. Czasami nie zacina się parę dni, a czasami parę razy dziennie. Po zawieszce systemu i restarcie windows wywala komunikat o problemie z dyskiem i konieczności zrobienia kopi zapasowej. Dysk: SAMSUNG HM16JJ Przeskanowałem dysk programem Victoria 4.46b Oto wyniki skanów: Jak oceniacie stan mojego dysku? Co powinienem z nim dalej zrobić? by mój komputer przestał się zacinać? Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Widze ze Victoria na systemowym postawiona... MHDD z CD odpal i pokaz jeszcze raz wynik skanowania bo zafałszowane wyniki są .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagittar8888 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zafałszowane dlatego, że Victoria jest zainstalowana na partycji systemowej? Ok jutro kupie płytkę i podam wyniki z MHDD. Tylko mam to odpalić po prostu z płyty czy bootować podczas odpalania systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zbootuj z płyty zanim odpali się system;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagittar8888 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 a po takim sprawdzeniu zapisze mi się gdzieś log? żeby Wam potem wyniki pokazać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Najlepiej zdjecie .... logi moza zapisac na dyskietce etc ( sa gdzies opcje ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagittar8888 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Wypaliłem narzędzie estool za strony samsunga oraz MHDD na płytki w celu sprawdzenia dysku. Odpalam system bootuje z płyt i w obu przypadkach się nie udało. Oto zdjęcia: estool: Uploaded with ImageShack.us MHDD: Uploaded with ImageShack.us w MHDD jakby w ogóle nie widziało dysku, nie było żadnego do wybrania;/ Jakieś porady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 (edytowane) Kontroler w trybie AHCI przełacz go na IDE... O ile ten laps ma takie możliwości... jesli nie to idz do kumpla na kompa stacjonarnego... Edytowane 26 Sierpnia 2010 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...