darekbp Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Witam posiadam laptop HP Pavilion dv5-1250us. Wczoraj zainstalowalem na nowo windows i sterowniki i wlaczylem uruchom ponownie laptop i juz nie uruchomil sie;/ gdzy wlaczam lapka ekran jest czarny ale cos idzie plyte jakby czyta przyciski sa podswietlone i ciagle mrygaja kropki kolo CAPS LOCK i SCRN czy ktos wie co to moze byc? z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Przed załadowaniem systemu (zanim pojawi się ekran ładujący system) zacznij jak opętany wciskać klawisz F8. Następnie z listy wybierz ostatnią znaną dobrą konfigurację- czy jakoś w ten deseń. Jeżeli to nie pomoże, to spróbuj wejść w tryb awaryjny, dokładnie w taki sam sposób jak opisałem to powyżej. Gdy się uruchomi system to włącz przywracanie systemu start> Programy> Akcesoria> Narzędzia systemowe> przywracanie systemu. Co masz na myśli że mrugają diody "Caps Lock" oraz "Scroll Lock"? Włączasz komputer i zaczyna się dyskoteka, czy może diody zapalają się i gaszą po naciśnięciu odpowiedniego klawisza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekbp Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Wciskanie F8 nie pomoglo;/ chodzi o to ze wlaczam go i odrazu swieca sie diody obok caps lock i scrn i migaja jednoczesnie( zapala sie gasna zapal i gasna itd). Gdy wkladam plytke z windowsem niby cos czyta ale ciagle czarny ekran.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 (edytowane) Czyli podsumowując: - brak obrazu od początku włączenia laptopa. - same od siebie migają diody przy klawiaturze. Wskazuje to na uszkodzenie mechaniczne- jeżeli masz gwarancję oddaj go do serwisu. Edytowane 27 Sierpnia 2010 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 (edytowane) Ile razy mrugają diody? Laptop w ten sposob sygnalizuje że coś jest nie tak. Robiłeś może ostatnio update biosu? Odepnij zasilacz, wyjmij baterię, przytrzymaj przycisk power przez ok 15sec. Jak nie wstanie przyczyny szukaj gdzieindziej - wyjmij baterię, dysk, dvd, próbuj odpalić na 1 kości ramu(któraś może być uwalona i laptop nie wstaje). Ciężko pomóc coś więcej nie mając laptopa w rękach. Edytowane 27 Sierpnia 2010 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Gdzieś w odmętach netu szukając czegoś kiedyś przypomina mi się że to sygnał albo o uwalonej płycie (chyba mostek), albo grafie. Niestety szukałem teraz i nie znalazłem. Może sam spróbuj na forum notebookreview.com w dziale HP/Compaq. Próbowałem też poszukać na dysku instrukcji serwisowej która posiadałem, ale nie znalazłem. Jest duże prawdopodobieństwo, że byłoby tam napisane co oznaczają poszczególne sygnały dźwiękowe czy świetlne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...