aryS Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Witam, z powodów że przymierzam się do wsadzenie WC do mojej budki Lian LI A06 , muszę wymienić płytę na mniejszą , bo w innym przypadku nie wejdzie mi chłodnica na górę ( będzie zawadzała o kilka kabelków). Dlatego chcę sprzedać moją starą płytę ( Gigabyte EP43-DS3l , liczę na jakieś 150zł bo stan igła+ jakaś gwara została). Do nowej płyty mogę dołożyć jakieś 100/150zł , byle była dobra pod OC. Najlepiej jakby była w kolorach niebieskich albo czarnych ;] , ale to kwestia drugorzędna. Czyli ogólnie: Socket: s775 Cena: 200-300zł Dobra pod OC format mATX !! Teraz będzie tam siedział dual core e5200 , potem zainwestuje w quada jakiegoś. Bo raczej na i3 nie opłaca się przerzucać , a i5/i7 jeszcze za drogie są. Z góry dzięki za pomoc , pewnie będzie to jakiś asus , ale wolę się dopytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 i3 taki bez sensu nie jest przy htpc. Natomiast jesli przyjmujesz opcje przezucenia sie na inna platforme a i5 za drogie to bierz AM3 i po klopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aryS Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 to nie htpc ;] tylko zwykły komp do użytku codziennego + grafika/ amatorska obróbka video a przerzucenie na AM3 to kwestia ilu , bo w cenach się nie orientuje. Najpierw musiałbym sprzedać płytkę + ramy + procek , co dałoby razem z jakieś 400/450zł myślę. A za tyle to zapewne tylko procek na AM3 się uda wyhaczyć. Dlatego może macie jakies propozycje co do mATX na s775 ;] ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Spokojnie, pewnie zaraz ktos cos pod 775 poradzi ;P A ja zaspokoje ciekawosc co do AM3 Ogolnie to oplacalny interes bylby, jesli sa fundusze no i potrzeba. Bo jak daje rade to co masz to tylko mobo zmienic i juz. AMD Athlon II X3 440 [ADX440WFGMBOX] - 274zł (Twoj cpu poszedlby za 170? Dokladasz 100zł za rdzen wiecej, dobre OC bo C3, mozliwosc odblokowanie cache i/lub x4 ;) Asrock 880GMH/USB3 - 300zł (na mobo kase masz i tak chyba :P USB3.0 ) Asus M4A88T-M MSI 880GMA-E45 Foxconn A88GM Deluxe DFI Blood-Iron 785G-M35 (mozna i tansze mATX, to juz musisz zobaczyc sam co potrzebne) Goodram 2GB PC1333 CL9 - 143zł (nie wiem ile i jaki masz RAM ale DDR2 maja ciekawa cene, wiec wiele do DDR3 bys nie dolozyl, tylko musisz znalezc kupca na old :P) Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aryS Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Właśnie z tym s775 i mATX ciężko , bo nie ma dużo ich , a godnych polecenia jeszcze mniej. A AM3 kuszące , tylko musiałbym jakieś 300-400zł dołożyc, bo 2 gb ram mało , minimum 2x2 musiałoby być ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...