Skocz do zawartości
aryS

Płyta mATX s775

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

z powodów że przymierzam się do wsadzenie WC do mojej budki Lian LI A06 , muszę wymienić płytę na mniejszą , bo w innym przypadku nie wejdzie mi chłodnica na górę ( będzie zawadzała o kilka kabelków). Dlatego chcę sprzedać moją starą płytę ( Gigabyte EP43-DS3l , liczę na jakieś 150zł bo stan igła+ jakaś gwara została). Do nowej płyty mogę dołożyć jakieś 100/150zł , byle była dobra pod OC. Najlepiej jakby była w kolorach niebieskich albo czarnych ;] , ale to kwestia drugorzędna.

Czyli ogólnie:

Socket: s775

Cena: 200-300zł

Dobra pod OC

format mATX !!

Teraz będzie tam siedział dual core e5200 , potem zainwestuje w quada jakiegoś. Bo raczej na i3 nie opłaca się przerzucać , a i5/i7 jeszcze za drogie są.

Z góry dzięki za pomoc , pewnie będzie to jakiś asus , ale wolę się dopytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie htpc ;] tylko zwykły komp do użytku codziennego + grafika/ amatorska obróbka video

a przerzucenie na AM3 to kwestia ilu , bo w cenach się nie orientuje. Najpierw musiałbym sprzedać płytkę + ramy + procek , co dałoby razem z jakieś 400/450zł myślę. A za tyle to zapewne tylko procek na AM3 się uda wyhaczyć. Dlatego może macie jakies propozycje co do mATX na s775 ;] ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, pewnie zaraz ktos cos pod 775 poradzi ;P A ja zaspokoje ciekawosc co do AM3

Ogolnie to oplacalny interes bylby, jesli sa fundusze no i potrzeba. Bo jak daje rade to co masz to tylko mobo zmienic i juz.

AMD Athlon II X3 440 [ADX440WFGMBOX] - 274zł (Twoj cpu poszedlby za 170? Dokladasz 100zł za rdzen wiecej, dobre OC bo C3, mozliwosc odblokowanie cache i/lub x4 ;)

Asrock 880GMH/USB3 - 300zł (na mobo kase masz i tak chyba :P USB3.0 ) Asus M4A88T-M MSI 880GMA-E45 Foxconn A88GM Deluxe DFI Blood-Iron 785G-M35 (mozna i tansze mATX, to juz musisz zobaczyc sam co potrzebne)

Goodram 2GB PC1333 CL9 - 143zł (nie wiem ile i jaki masz RAM ale DDR2 maja ciekawa cene, wiec wiele do DDR3 bys nie dolozyl, tylko musisz znalezc kupca na old :P)

Edytowane przez Prolog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi