Tomek24 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Cześć Może nie odkrywam ameryki tym tekstem ale nie wiem czy ktoś z was to zauważył ale HIS sprzedaje RADEONa 9700 PRO jako NON-PRO. Stwierdzam to z całą pewnością dlatego że jestem posiadaczem takiej karty tzn non-pro z pamięciami samsunga 2.8. Po zgraniu biosa i obejżeniu go w pierwszej linii jest napisane że bios jest dla pamięci HYNIX czyli 3.6 ct. "R300 Hynix 9700 BIOS - P/N 113-94223-101 © 1988-2002, ATI Technologies Inc. BK-ATI VER008.004.008." Po moich postach i prośbach bez odzewu zresztą pozostawionych o zgranie przez użytkownika his'a radeona 9700PRO biosa żebym mógł go sobie wgrać i cieszyć się swoją kartą na nowo przetrząsnełem sieć i znalazłem na jakieś niemieckiej stronie poszukiwanego biosa, w którym jak byk stoi R300 Samsung DDR BIOS P/N 113-94206-102 © 1988-2002, ATI Technologies Inc. BK-ATI VER008.004.008.000. Do czego zmieżam ano do tego że można kupić sobie kartę PRO w cenie NON-PRO. Po drugie HIS poszedł na całkowitą łatwiznę bo wgrał do kart pro biosa z non-pro i nakleił naklejke (rzeteż im się to opłaca). Dlatego jeżeli jesteś posiadaczem takiej kart to sprawdź sobie co masz napisane w biosie bo się może okazać że trafiłeś na niezłą okazję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 No ładnie. Gratuluje zakupu. A co do opłacalności to wyprodukowanie takiej karty to grosze - cena jest narzucona przez marketing, przecież ten sam scalak siedzi tez w 9500 - ale szybsza karta musi byc droższa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Tylko pozazdrościć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Miałem farta - jakto się mówi głupi ma zawsze szczęście :D. Karta jest w sumie z pronoxu także nie zdzwiłbym się gdyby takie egzemplarze były dalej dostępne :) A tak wogle to jak szedłem do sklepu chciałem kupić 9500pro ale nie mieli to się szarpnełem na 9700 i przy zakupie byłem święcie przekonany że wszystkie radki z seri 9700 muszą mieć pamięci samsunga 2.8. Jednak jak się okazuje tak nie jest :) - patrz początek posta :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 HEhe a ja wole FIC-a 9700 PRO w cenie od której boli głowa :D : http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6320&sid=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Wcale nie miałeś farta. PO prostu na 9700 trafiają karty które nie przeszły testów na 9700pro np. z powodu małowydajnego chłodzenie, lub niestabilnej pracy na tamtych ustawieniach. POtem tylko wgrywają biosa i po kłopocie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Nie wiem może i masz racje, tylko dlaczego wgrywają biosa dla pamieci hynix a nie samsung? Karta teraz umnie chodzi jak w podpisie bez artefaktów i problemów ze stabilnością :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Wcale nie miałeś farta. PO prostu na 9700 trafiają karty które nie przeszły testów na 9700pro np. z powodu małowydajnego chłodzenie, lub niestabilnej pracy na tamtych ustawieniach. POtem tylko wgrywają biosa i po kłopocie. a mi sie wydaje z eodbywa sie to nieco inaczej (nie wiem czy his robi calkowicie swoje karty czy tylko pakuje od Ati) ale mysle ze produkowanie na dwoch liniach produkcyjnych 2 roznych karta jedna moze byc nawet 2x slabasz niz druga niz produkowanie na jednej lini produkcyjnej z innymi biosami jest tansze , i to cala filozofia jak myslicie dlaczego R9500 modowaly sie do 9700 ? walasnie dlatego ze to byly identyczne (prawie) karty z jakas mala blokada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...