przemn2 Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 (edytowane) Znalazłem dość tanie chłodzenie. ARCTIC COOLING ACCELERO X1 dobry do GF 8800GT !!! (1222606919) - Aukcje internetowe Allegro Będzie pasować na Palit 8800gt z niebieskim wentylatorem? Sprzedawca twierdzi,ze tak ale z tym różnie bywa. EDIT: Poproszę o przeniesianie postu do odpowiedniego tematu [gpu] Arctic Cooling Accelero S1/s2/s3/xtreme/twin Turbo - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Edytowane 11 Września 2010 przez przemn2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 Na aukcji masz przecież pdfa z wymiarami x1, więc pozostaje tylko wziąć kartę do ręki i sprawdzić czy nie będzie kolidowało z elementami na palicie 88gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 (edytowane) Pobawię się w nekromantę, bo trafiłem tu z google na hasło "palit 8800gt accelero x1", więc jest dość wysoko pozycjonowane. Nie lubię, gdy google znajduje tematy na forum, na które nie ma odpowiedzi. Co prawda w dzisiejszych czasach mało kto szuka odpowiedzi na to pytanie, ale nie zaszkodzi odpowiedzieć. Niechaj oficjalnym stanie się: nie pasuje bez modyfikacji! Czeka mnie wylutowanie bzyczka z karty i być może gniazda zasilania wentylatora (w najgorszym wypadku przelutuję na drugą stronę).* Poza tym rozstaw śrubek nie pasuje na otwory przy ramie. Da się przykręcić tylko wokół rdzenia. * trzeba: - wylutować bzyczek (czarny rondelek z dziurką). Jakby ktoś go bardzo chciał (choć to szkodnik), to można wlutować z drugiej strony (uważać na + i -, by były tak samo) - przelutować gniazdo zasilania wentylatora na drugą stronę (należy uważać, by te same piny odpowiadały tym samym ścieżkom) - przelutować kawałek kwarcu obok gpu na drugą stronę (srebrny podłużny element, + i - nie ma znaczenia). Moja karta przeżyła ten proceder i accelero wszedł. ____ Temat można zamknąć. Niech jest dla potomnych, w ramach akcji "stop śmieciowym wynikom googla" Edytowane 18 Lutego 2012 przez Nargil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...