marcinboree Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 (edytowane) witajcie ponownie : trochę to trwało ale kupiłem i zamontowałem z drżeniem rąk całe chłodzenie. nasuwa się teraz pytanie : Czy jest na forum ( a jest i to nie jeden) "SPEC" by pomógł mi podkręcić kartę graficzną : karta to GainwardGTX480 proszę napiszcie mi w punktach co krok po kroku powinienem zrobić BY NIE PRZESADZIĆ i nie płakać temperatury odczytuje mi panel scythe z czujkami pod gpu zasilaniem i pamięcią . średnio 28,5 o C w stresie 51 o C( metro2033 na full) bardzo proszę o pomoc. tak przepraszam to prosze go przenieść albo usunę teraz gpu 34 cpu0/1 33/36 nb 30 sb 32 ram 26 ram mi może przekłamywać ...musze poprawić czujkę ( ale to na nowym ) Edytowane 13 Września 2010 przez marcinboree Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 1. zakladaj tematy w odpowiednich dzialach. 2. podaj jakie masz teraz tempy 3. przenosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 koledze zaproponuję tą stronę OC GPU Natomiast sama zasada jest dziecinnie prosta. Zasysasz program do OC kart nvidia - na ten przyklad rivatuner. Albo korzystasz z opcji w sterownikach karty (drobne OC - w sam raz an start zabawy z OC). Podkręcasz o parę mhz rdzen i pamięci; Po tym sprawdzasz stabilnosc dowolnym do tego celu programem (np. furmark) jesli nie ma artefaktow i problemow z dzialaniem, a temperatury sa OK, to podkręcasz znowu. Tym sposobem dochodzisz do granic OC (granic twoich lub karty). Mowie rzecz jasna o oc bez podnoszenia napięć, zmian w biosie karty etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snups Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Tak jak kolega wyżej, ściągnij Furmarka LINK - wybierz najwyższe ustawienia i odznacz "Fullscreen". Zapobiegnie to niechcianym (i przymusowym) resetom kompa, gdy sterownik od karty automatycznie się nie podniesie. Wtedy wystarczy zamknąć proces Furmarka i będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...