Skocz do zawartości
Gość doink

NVIDIA ION 2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Sprawiłem sobie takiego cudaka na ION

http://www.anandtech.com/show/3702/zotacs-zbox-hdid11-review-next-gen-ion-better-worse-than-ion1

miało być pod filmy HD, internet, i miało być cicho, a nie jest ;[

Teraz pytanie do speców, czy ktoś się bawił w underclocking i undervolting ION'a ? Może wyłączanie ION'a do pracy na pulpicie? Jakieś pomysły jak się za to zabrać?

Nie zamierzam na nim grać, od tego mam inny sprzęt, ma chodzić na minimalnych możliwych ustawieniach, coby się minimalnie grzał. Wydajność ma być wystarczająca do zdekodowania dowolnego materiału HD (mkv, mov, blueray), jednym słowem, żeby się dało płynnie oglądać filmy HD. Atoma D510 raczej bym nie ruszał, to szczytowo 13W dodatkowo dość dynamicznie regulowane,chyba że w desktopowych wersjach leci non stop na full throttle - potrafi to ktoś zweryfikować?

ION 2 to kolejne 13W odpalone raczej non stop.

Jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem że nie rozkoduję HD na gołym atomie dlatego jest ION 2, sęk w tym że to cudo ma chyba z 16 potoków wykonawczych działających z jakimś zabójczym zegarem, podobno da się na tym w Call of Duty 4 pograć normalnie ;]

mi natomiast chodzi o zbicie napięcia i zegarów na grafice np o połowę, czy jeszcze bardziej, tyle ile możliwe aby tylko zdołał rozkodować materiał HD, naprawdę nie sądze aby wymagało to taktowań na poziomie Core/Shader Clocks: 450/1100 MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi