Bloodneo Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 (edytowane) Witam chciałbym zakupić komputer stacjonarny męczy mnie już trochę mój laptop toshiba 1cr. Proszę o udzielenie mi pomocnej porady w wyborze sprzętu :D Skompletowałem taki o to zestaw: Procesor - AMD Athlon II X3 440 BOX ---------------- 264zł (biore pod uwagę głównie możliwość odblokowania 4 rdzenia) Płyta główna - ASRock 880G EXTREME3, AMD880G, ------- 373zł (zintegrowana karta graficzna, jedynie wiem że posiada Radeon 4250HD nic więcej o tej karcie nie znalazłem, a będzie mi ona służyć do czasu zakupu lepszej) Pamięć - DDR3 2GB 1333MHz GoodRAM CL9 --------------- 137zł Zasilacz - OCZ ModXStream Pro SLI ------------------- 278zł (w przyszłości przyda się przy zakupie lepszej karty graficznej) Dysk Twardy - Samsung 500GB, Spin Point F3 ---------- 149zł Obudowa - tutaj kład bym nacisk by zapewniała dobre wyciszenie komputera, jeszcze nie wybrałem tak owej :( razem: 1221zł Proszę o poradę co zmienić w tym zestawie bądź zostawić, i czy takie zestawienie jest dobrym wyborem :D Edytowane 21 Września 2010 przez Bloodneo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 (edytowane) Gdzie kupujesz? Zobacz w jakiej cenie jest X3 445 w sklepie, w którym kupujesz. Płytę zmień na M3A770DE i zasilacz na Corsair 400W i możesz poszukać używanego HD4850. np. CM Elite. Edytowane 21 Września 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodneo Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Ceny podane są z gral.pl z tego co się dowiedziałem jeden z tańszych sklepów: AMD Athlon II X3 445 BOX (3.1GHz, Triple Core, 1,5MB, 95W, AM3) cena - 284zł Zasilacz do obudowy ATX 400W Corsair CMPSU-400CXEU (Fan 120mm) cena - 153zł ciekawa propozycja Co do płyty głównej do wolałbym narazie poprzestać na zintegrowanej grafice a w przyszłości dokupić dobra grafikę, co do tego zasilacza czy będzie wystarczający do np: : Radeon HD5850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Możesz znaleźć tańszą płytę główną ze zintegrowaną grafą niż ta zaproponowana przez Ciebie. Za ramem warto popatrzeć po allegro, choć ddr3 nie tak łatwo znaleźć w dobrej cenie. Gral jest stosunkowo tani ale czasem niektóre produkty ma dość drogie - zawsze warto posprawdzać w innych sklepach. Możesz też rozważyć kupno używanej niedrogiej grafy jako rozwiązanie tymczasowe - przy odsprzedaży za kilka miesięcy nie straci dużo na wartości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...