Grimlock Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 (edytowane) Dziś zakupiłem TV Samsunga model UE22C4000 i mam następujący problem. Po podłączeniu zasilania zapala się czerwona dioda LED na panelu, ale po naciśnięciu Power na TV jak i na pilocie nie powoduje uruchomienia telewizora. Dioda reaguje na pilota, ale obrazu i dźwięku brak. Sprzęt jest fabrycznie nowy, na opakowaniu nie było śladów aby było otwierane. Sprzęt nie posiada widocznych uszkodzeń mechanicznych. A może robię coś źle? Przeczytałem instrukcję, korzystałem z procedury przywracania fabrycznych ustawień. I nie dało to żadnego efektu. Według instrukcji podczas pierwszego włączenia telewizora powinien pojawić się obraz i kreator ustawień. Po poszukiwaniach w Googlach wynika, że takie objawy świadczą o zimnym lucie lub walniętej sekcji zasilania matrycy (matryca jak i podświetlenie nie działają). Jutro zażądam wymiany na nowy lub zwrotu pieniędzy (niezgodność towaru z umową). Updated: Na infolinii Samsunga po opisaniu problemu usłyszałem - wada sprzętowa/fabryczna. Szkoda, nowy TV i taka tandeta - coś takiego powinno być od razu wychwycone na taśmie/kontroli jakości. Ale widać Samsung sprawdza TV wyrywkowo. Edytowane 22 Września 2010 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...