piotr88man Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Witam, Złożyłem dziś następujący zestaw: MSI 770-G45 AMD770 AMD Phenom x4 955 BE OCZ 4GB DDR3 1333 Gold CL9 Low Voltage Dual Radeon HD4850 Gigabyte 1024MB GDDR3, 2xDVI, PCI-E OC 700/1880 Samsung 500 GB, SATA/300, 16MB, NCQ Spin Point F3 no i Zasilacz do obudowy ATX 400W Corsair CMPSU-400CXEU (Fan 120mm). Włączam kompa, wszystko ślicznie startuje, rozpoczynam instalację windows i po nie spełna 5 minutach... Bach... czarny ekran. Komp się wyłączył. Zero reakcji, nawet wiatraki nie startują przy próbach uruchamiania... Doszedłem do tego, że wina leży po stronie zasilacza, gdyż podpinając inny, komp wstawał. Pytania: 1. Co może być przyczyną? 2. Czy mogę coś zrobić? Coś naprawić sam? 3. Czy zasilacz padł całkowicie i nieodwołalnie? 4. CZY MOGĘ UŻYWAĆ TEGO ZESTAWU Z ZASILACZEM MODECOM MC-350 350W. Jeśli tak, to czy normalnie do wszytkiego, a także łojenia w gry? Czy tylko do postawienia windowsa i ewentualnego kopiowania plików ze strego dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Modecom MC-350 nada się do odpalenia komputera, ale na dłuższą metę nie obciążałbym go czterema rdzeniami i Radeonem 4850. Zasilacz oddaj na gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr88man Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Dzięki z odpowiedź! Ale uśmiejesz się! Wystarczyło poruszyć kablami w miejscu gdzie wychodzą z zasilacza i wszystko git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Mimo wszystko oddaj go na gwarancję. Brak styku lutów z przewodami to wada produktu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr88man Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Ja to mam pecha, po podłączeniu wszystkowo znów qupa... ruszalem kablami to z raz zalapal, a tak to nic... Myślicie ze to tylko wina złego lutowania? (coś nie styka?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Nieważne czego to jest wina! Nie kombinuj tylko oddaj na gwarancję.Tak jak @zzizzy pisał Modecom da radę o ile nie będziesz kręcił proca czy grafy.Te dwa tygodnie wytrzymasz zanim przyślą Ci nowy zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr88man Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Witajcie.. otworzyłem obudowe, bo myslalem ze to jakis lut poprostu puścił, ku mojemu ździwieniu nic nie widac... Pytanie: Co moze byc przyczyna? Lapie prąd przez chwilkę jak go mocno stuknę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Fajnie, najprawdopodobniej pozbyłeś się gwarancji. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...