slovo Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Witam, Szukam sobie kombinacji która ma głównie służyć do gier. Nie chcę się bawić (przynajmniej na początku) w OC, ale szukam czegoś przyszłościowego. Na podstawie (głownie) przyklejonego linka stworzyłem coś takiego: CPU: Intel Xeon X3440 /2.53GHz, 8MB, LGA1156, BOX/ MB: tu mam problem, zależy mi na MB z usb 3.0 Chłodzenie: Zalman CNPS 10X Flex + SilentiumPC Zephyr 120 RAM: A-Data 4GB (2x2GB) 2000MHz CL9 Gaming GPU: Gigabyte Radeon HD5870 OC 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP HDD: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 Zasilacz bequiet! PurePower L7 530W Napęd: Blu-Ray Samsung BD-ROM Combo SH-B083L x8 SATA Obudowa: Obudowa Fractal Design Define R3 bardzo proszę o pomoc, szczególnie z wyborem MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Gigabyte P55-USB3 /intel P55/ [GA-P55-USB3] - 430zł : Esc.pl ;) Z brakiem OC bym się pożegnał :P Wyobraź sobie że włączasz grę korzystającą z dwóch rdzeni i co ona dostaje? Marne 2,5 GHz. Trochę mało. Ile A ma na linii 12V ten bq? Jeszcze pytanie o ten naped Blu-Ray, naprawde korzystasz? Ma wysoka cene dlatego lepiej sobie zadac to pytanie od razu ;) Edytowane 6 Października 2010 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Gigabyte GA-P55-USB3 trochę sie spóźniłem, kolega byl pierwszy :) plyta bardzo dobra na ten socet , reszta sprzętu przez ciebie wybrana nie wymaga zmiany co do oc to jednak w tym wypadku nie ma innej opcji jak krecic , procesor bedzie strasznie ograniczal karte co prowadzi do "mizernej" wydajnosci Edytowane 6 Października 2010 przez andrzejs82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...