Skocz do zawartości
Shirafune

Ulepszenie komputera do 800-1000 zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż posiadam następujące parametry w moim sprzęcie:

- AMD Athlon 64 X2 7750+ /2.7GHz, 1MB, BOX, Black Edit, AM2/ (Procesor)

- AsRock A780GXH/128M /AMD 780G/ (Płyta główna)

- OCZ 2GB 1066MHz CL5 (Pamięć Ram)

- Samsung 500GB 5400rpm 16MB cache SATA-II F2EG (Dysk twardy)

- Tacens Prior 92mm Fan (Obudowa)

- BeQuiet PurePower 350W (Zasilacz)

Korzystam z zintegrowanej karty graficznej z mojej płyty głównej, sądzę że dokupienie zwykłej karty graf. (ale jakiej) jest niezbędne aby polepszyć optymalność w grach, o to właśnie mi chodzi aby ulepszyć komputer za tę kwotę tak aby był jak najbardziej odpowiedni do grania. Potrzebuje też wiedzieć czy zasilacz wytrzyma kartę graficzną bez problemu. Jeżeli potrzeba podać coś więcej to proszę pisac natychmiast podam temperatury czy coś innego. Mogę kupować sprzęt na stronie esc.pl/agito.pl.

Edytowane przez Shirafune

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corsair

Wersja GTX'a zależy do tego ile zostanie Ci kasy.

Mam tą samą płytę i dysk. Miałem A64 X2 4800+, X2 7750+, AII X2 240 i obecnie mam PII X2@X4. Warto zmienić proca, Twój obecny jest zauważalnie słabszy od AII.

Miałem HD4850 i różnica pomiędzy 7750+ i 240 zwłaszcza po oc była widoczna.

Przez prawie 2 tygodnie miałem GTX 460 768MB i podkręcenie PII X4 o 300-400MHz dawało kilka fps w rożnych grach.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz troszkę taniej i może akurat masz gdzieś ich oddział w pobliżu:

GigaByte GTX460 768 OC • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław

Procka bierz tak jak Andrew polecał.To chyba jego aukcja:

----- PHENOM II X3 710 BOX GW --- 4 RDZENIE ----- (1255959600) - Aukcje internetowe Allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że odświeżam temat ale chcę poznać możliwośc jeszcze inną, nie potrzebuję bardzo mocnej grafiki. Może mi ktoś poleci jakąś kartę graficzną która będzie akurat na mojego procka. Inaczej, która będzie najlepsza do niego do tego Athlona. Pasowało by aby były to nowe części ze sklepu, wiem ze zasilacz jest musem ale pytam o najlepszą karte jaka może być aby nie została ograniczana przez procesor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi