Skocz do zawartości
bamboocha

Energooszczedny kompletny komp ~3000zl

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Doradźcie koledzy bo na dniach (max 2tyg) kupuje nowy komputer a laptop przechodzi w ręce ojca, w związku z czym potrzebuje komplet. Monitor + obudowa z wnętrznościami. Dużo siedzę na komputerze (gry, internet) i sam płace za prąd wiec wydajność nie jest na 1 miejscu acz też ważna.

Wstępnie wygląda to tak:

AMD Phenom II X4 955 Black Edition C3 - 530 zł

ASRock 770 Extreme3 - 279zł (usb3)

Ati 5770 1gb ale nie wiem jeszcze jaki producent ~ 550zl

Samsung 1TB 32MB Cache F3 - 215 zł

GoodRam 2x2GB 1333MHz - 299 zł

Samsung SH-223L SATA Lightscribe - 99 zł

Zalman CNPS10X Performa - 135 zł

Monitor: Benq G2222HDL (FullHD, LED) - 520zl

Zasilacz: chciałbym jak najcichszy i z odpinanymi kablami aby bez problemu pociągnął ww zestaw myślę ze 450w starczy aż nadto - max 200zł

Obudowa: jeszcze nie wiem czy CM 430 czy Aerocool VX-R - nie lubię świecących wiec chyba ta 2 - max 200 zł

Ceny z esc.pl

razem ok 3027zl do tego mysz MX518 i klawiatura ultra flat x czy tam jej następca. Jestem zacofany jakieś 2 lata w sprzęcie wiec doradźcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny trochę nieaktualne.

Zestaw ok. Zobacz testy GTX 460, kilkadziesiąt W więcej w stresie dużej różnicy Ci nie zrobi, a karta jest zauważalnie wydajniejsza.

W idle jest bardzo podobnie.

Jeżeli Ci się nie śpieszy to poczekaj na premierę nowych Radeonów.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny podane z esc.pl a i tak będę u znajomego brał to będzie dodatkowa zniżka.

A jaki zasilacz polecisz? Cichy i najlepiej z odpinanymi kablami.

Co do GTX460 jakoś nie jestem przekonany do fermi, poczekam jeszcze na premierę amd 6xxx zobaczymy co pokażą w przyszłym tyg. Lubie cisze wiec może na 5770 zawitał by accelero pasywny albo z wentylem na 5v. A jakiego producenta brać? Jakiś konkretny model z cichym chłodzeniem (nie trzeba by było zmieniać chłodzenia)?

Edytowane przez bamboocha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi