Skocz do zawartości
Trix33

Router i odblokowywanie portów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam router NETGEAR N150 wireless router WNR1000. Wczoraj chciałem podłączyć się do serwer Ventrillo mojego kumpla, lecz niestety wyskakuje mi tabliczka: "Unable to connect to server', jak czytałem w FAQ może być to spowodowane blokadą Firewall'a albo zablokowanymi portami, lecz niestety jestem totalnie zielony w tych sprawach i nie wiem jak odblokować port, szukałem pomocy w google, ale nic tam nie piszę o moim routerze, dodam, że nie dostałem żadnych sterowników do mojego routera (płyt)

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

laczac sie do serwera w internecie nie ma potrzeby bys mial przekierowane porty, to serwer musi miec je dostepne, nie klient

jesli jestes polaczony kablem przez port ethernet, nie potrzebujesz zadnych sterownikow do routera, wazne zeby karta sieciowa byla poprawnie zainstalowana i skonfigurowana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałem podłączyć się do serwer Ventrillo mojego kumpla, lecz niestety wyskakuje mi tabliczka: "Unable to connect to server', jak czytałem w FAQ może być to spowodowane blokadą Firewall'a albo zablokowanymi portami

ten serwer jest w sieci lokalnej czy internet ?

przytocz ten fragment faq, lub daj linka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi