Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem kupić mikrofon, przeznaczylem na takowego ok. 50zł, używać będe go głównie do programów typu teamspeak/ventrilo/skype itp. Zależy mi głównie na jakosci mojego glosu slyszanego przez innych. Chciałbym równiez aby mikrofon byl stojacy [sluchawki juz mam i nie mam zamiaru ich zmieniac] ale inne propozycje tez rozwaze. Prosze o wasza pomoc w doborze:)

Na allegro znalazłem cos takiego :

http://allegro.pl/mikrofon-logitech-usb-desktop-microphone-jak-nowy-i1277433377.html

http://allegro.pl/salon-logitech-desktop-microphone-mikrofon-wawa-i1280931108.html

czy one sa takie same czy ktorys z nich jest lepszy od drugiego ?

Edytowane przez Lessay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalman zm-1MIC - nie polecam, kupilem jakies 0.5 roku temu i slychac bylo bardzo szumy, glos byl niewyrazny

Wg mnie po prostu miales za bardzo czulosc ustawiona. Jest to bardzo dobry mikrofon, ktory moze zebrac nawet najcichsze dzwieki.

Przy odpowiednim ustawieniu mumble slyszalem nawet odglosy z kuchni, ktorych nie bylo slychac nieuzbrojonym uchem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te wszystkie mikrofony elekretowe szumia na bardzo zblizonympoziomie - najwięcej zależy od przedwzacniacza mikrofonowego a ten już na każdej karcie dźwiękowej jest inny...zawsze możesz zainwestować w porządny preamp i mikrofon pojemnościowy :) - jakość jak ze studio :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi