Lessay Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) Postanowiłem kupić mikrofon, przeznaczylem na takowego ok. 50zł, używać będe go głównie do programów typu teamspeak/ventrilo/skype itp. Zależy mi głównie na jakosci mojego glosu slyszanego przez innych. Chciałbym równiez aby mikrofon byl stojacy [sluchawki juz mam i nie mam zamiaru ich zmieniac] ale inne propozycje tez rozwaze. Prosze o wasza pomoc w doborze:) Na allegro znalazłem cos takiego : http://allegro.pl/mikrofon-logitech-usb-desktop-microphone-jak-nowy-i1277433377.html http://allegro.pl/salon-logitech-desktop-microphone-mikrofon-wawa-i1280931108.html czy one sa takie same czy ktorys z nich jest lepszy od drugiego ? Edytowane 18 Października 2010 przez Lessay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Zalman zm-1MIC Mam przy kablu od sluchawek (musialem poskrecac dodatkowym "drucikiem" zeby nie spadalo) i sprawuje sie dobrze. Rowniez uzywam go do vt i ludzie mowia, ze glos jest dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Lessay, ten pierwszy z allegro jest praktycznie bezszumowy. Mam go i sobie chwalę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Zalman zm-1MIC - nie polecam, kupilem jakies 0.5 roku temu i slychac bylo bardzo szumy, glos byl niewyrazny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Zalman zm-1MIC - nie polecam, kupilem jakies 0.5 roku temu i slychac bylo bardzo szumy, glos byl niewyrazny Wg mnie po prostu miales za bardzo czulosc ustawiona. Jest to bardzo dobry mikrofon, ktory moze zebrac nawet najcichsze dzwieki. Przy odpowiednim ustawieniu mumble slyszalem nawet odglosy z kuchni, ktorych nie bylo slychac nieuzbrojonym uchem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 te wszystkie mikrofony elekretowe szumia na bardzo zblizonympoziomie - najwięcej zależy od przedwzacniacza mikrofonowego a ten już na każdej karcie dźwiękowej jest inny...zawsze możesz zainwestować w porządny preamp i mikrofon pojemnościowy :) - jakość jak ze studio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...