zoxob Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Sprawiłem sobie taki oto zestaw mobo+CPU: Gigabyte GA-880GM-UD2H AMD Phenom II X2 555 Black Edition Ze starego zestawu został zasilacz: Modecom Premium 400W Na płycie głównej gniazdo zasilania ATX ma 8 pinów, natomiast wtyczka z zasilatora 4. Po szybkim rekonesansie w internecie podłączyłem tak jak to było możliwe i w zasadzie wszystko działa. Podczas poszukiwań trafiłem gdzieś na info, że w zasadzie zestaw może tak funkcjonować ale nie będę w stanie odblokować rdzeni procesora. Pytanie na ile to prawda i jak bardzo ogranicza mnie brak odpowiedniego zasilania ATX12V. Z góry proszę o nieproponowanie mi nowego PSU. Na razie to niemożliwe bo i tak nadwyrężyłem domowy budżet. Dobrze, że żona jeszcze nie wie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 E tam, tymi czterema pinami się nie przejmuj. Spokojnie podejmuj próbę odblokowania rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 trafiłem gdzieś na info Więc i gdzieś je włóż bo to zwykłe dyrdymały :) W zasadzie nie wiadomo co naprawdę daje gniazdo 8-pin skoro z połowy mniej pinów działają X4 po OC a nawet X6... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...