Skocz do zawartości
mmacka

Hmm GA-7N400 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.

Nosze sie z zamiarem zmiany plyty i ta plyta GB zainteresowala mnie. Kurcze, niestety nie moge znalezc w sieci zadnego testu wiec niewiele o niej wiem poza tym co pisze producent.

http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Produc...7N400%20Pro.htm

plyta pojawila sie w komputroniku calkiem niedawno ale dziwi mnie ze nigdzie nie opisuja jej testow (przynajmniej ja nie moge znalezc :roll: )

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7112

moze ktos z was cos moze o niej powiedziec ?

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem skad ty wzioles te informacje ze nie ma w biose fsb wiecej niz 166 Mhz

na www.oc.com.tw jest test 7NNXP (czyli bogatszej siostry GA-7N400 ) i ze screenow wynika ze max fsb w biosie mozna ustawic na 300Mhz

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem skad ty wzioles te informacje ze nie ma w biose fsb wiecej niz 166 Mhz

na www.oc.com.tw jest test  7NNXP (czyli bogatszej siostry GA-7N400 ) i ze screenow wynika ze max fsb w biosie mozna ustawic na 300Mhz

Dołączona grafika

Powiedzialem ze nie bylo i nie bylo sciagnijs e instrukcje ze strony i wtedy mow ze nie wiesz skad ja to wzialem. Na tej stronie z ktorej walnales screen`a mieli juz nowszy bios, w pierwszym biosie tego nie bylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez szukalem recenzji, ale posucha. Zaryzykowalem i jutro ja bede miał :)

Czuj sie zobowiazany do odkladnego opisu (wraz z fotkami :twisted: ), oraz testu mozliwosci :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uff mam ja wreszcie, plytka super, idealne rozmieszczenie wszystkich elementow. Dwa seriale z mozliwoscia pracy w RAID'ie+dwa ATA tez z RAID'em+dwa ATA bez raidu, cztery gniazda dla pamieci. dual bios, sound storm, kabelki, kilka sledzi z wyjsciami. Niestety ten model nie posiada dual power :( Ale plyta jest warta ceny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ten model nie posiada dual power :( Ale plyta jest warta ceny

tzn zlacze jest ale samej plytki nie dodali do zestawu ? :cry:

moze da sie gdzies dokupic ? :roll:

a po co to jak nic nie daje

hmm,chyba ze dla swiecacego wiatraczka :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak zlacza pod DualPower, są tylko luty na plycie. Widac ze jest to model XP - z okrojeniem :). Kreci sie chyba dobrze - patrz podpis-mysle ze nie jest to granica mozliwosci, na razie zbyt malo czasu na testowanie. Wada - brak dokladnych ustawien CLK,RAS, CAS dla pamieci, byl problem z puszczeniem pamieci na szynie 333, ale skoro barton biega baz problemow na 200 to zaden problem :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak zlacza pod DualPower, są tylko luty na plycie. Widac ze jest to  model XP - z okrojeniem :). Kreci sie chyba dobrze - patrz podpis-mysle ze nie jest to granica mozliwosci, na razie zbyt malo czasu na testowanie. Wada - brak dokladnych ustawien CLK,RAS, CAS dla pamieci, byl problem z puszczeniem pamieci na szynie 333, ale skoro barton biega baz problemow na 200 to zaden problem :).

a czemu nie wciśniesz w biosie ctrl+f1? będziesz miał wszystkie timingi....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmartwie wszystkich overclockerow, plyta jest poprostu denna pod wtym wzgledem

no przyznaje racje Druss... ta plyta to straszny badziew !!!

dobrze, ze sa na tym swiecie ludzie ktorzy tak dobrze znaja sie na wszystkim i maja na kazde pytanie gotowa (zawsze dobra) odpowiedz

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...