Gość Patryk_ Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Witam Chciał bym się poradzic Was w sprawie kupna nowego komputera. Kwota jaką dysponuje to ok 2800-2900 zł ,a komputer głównie przeznaczony będzie do gier. Kwota ma być przeznaczona na sam komputer bez monitora. Rozglądając się po internecie złożyłem sobie taki oto zestaw: Procesor Intel Core i5 760 2,80 GHz BOX płyta główna DFI LanParty DK P55 DDR3 grafika Gainward GeForce GTX 460 768MB pamięci GoodRam DDR3 2x 2GB 1333MHz CL9 dysk Samsung SpinPoint F3 500 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) obudowa CoolerMaster Elite 333 Black-Silver - bez zasilacza zasilacz OCZ ModXstream PRO 500W napęd Samsung DVD+/-RW SH-S223L/BEBE LightScribe bulk black (Serial ATA, bez oprogr.) Za ten zestaw na esc.pl wychodzi ok 2500 zł ,w komputroniku 2700 zł Czy jest sens dołożyć troche $ i kupić ewentualnie coś lepszego ? oraz czy warto założyć odrazu jakies chłodzenie jeżeli nie zamierzam bawić się (póki co ) w OC - jeśli gry będą działac bez problemu to i po co : ) . Dzięki za pomoc /Patryk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Kiedy kupujesz? Kartę zmień na Gigabyte lub MSI. Ewentualnie dołóż do HD6850. I przejrzyj to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk_ Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Jest sens inwestować w lepszą grafę jeżeli nie będę grał w rozdzielczosciach hd ? mam jakis monit lcd 17" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 (edytowane) W takim razie GTX 460 768MB Ci wystarczy. Edytowane 24 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk350 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Witam ponownie ( tak dla woli ścisłości jestem użytkownikiem "Patryk_" - ale na te konto dostałem bana gdyż zalogowałem się innymi passami i okazało się ,że miałem tu inne konto). Mam pytanie dot. zasilacza - byłem w sklepie komputerowym i sprzedawca stwierdził ,że zasilacz który wybrałem jest za słaby i polecił conajmniej 600 W , czy ktoś może się wypowiedzieć ? /Patryk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Sprzedawca się myli. 500W spokojnie Ci wystarczy. Jasne zawsze można kupić więcej nawet 1000W ale po co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobikon Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Obudowe bym zmienił na HAF 912 Plus i jakiś cooler na procka pokroju Scythe Rasetsu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk350 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 jest sens zmieniać chłodzenie na procku na lepsze jak nie planuję zabawy w oc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...