RPRT07 Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Chciałbym się zapytać, czy ten zestaw wc opłaca się zakupić i jaką cieszy się opinią wśród maniaków WC;) HydroX - wodne chłodzenie komputerów, chłodzenie wodne komputerów, wodne chłodzenie procesorów, chłodzenie wodne procesorów, chłodzenie dysków, chłodzenie chipów - Watercooling Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Jest to największe ciach!o jakie można dostać na polskim rynku. Słaba pompa, bardzo mała średnica węży, chłodnica jest bardzo niskiej jakości i ma bardzo małą powierzchnię oddawania ciepła. Niskiej jakości wentylatory... Bloki wodne są bardzo małe (tym bardziej jeżeli chodzi o wysokość)- przez co jest mniejsza powierzchnia oddawania ciepła. Dodatkowo są one pomalowane złotą farbą, co wpływa negatywnie na możliwości oddawania ciepła. Jak za tą cenę chcesz kupić coś porządnego to zainwestuj w dobre chłodzenie powietrze... przynajmniej będziesz miał niższe temperatury i jeszcze ci parę złotych zostanie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RPRT07 Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Mam wydajne chłodzenie aktywne i wysokich temperatur nie miewam, ale zawsze marzył mi się zestaw WC i takowy właśnie chciałbym zakupić. Przeczytałem wiele tematów na waszym forum poświęconym WC i tego co zauważyłem to stanowczo odradzacie kupowanie gotowców i polecacie gorąco wykonanie WC we własny zakresie. Chłodnicy od kadetta nie zamierzam kupować co nie oznacza, że rezygnuje z podjęcia się zbudowania własnoręcznego WC. Chciałbym chłodzić procesor, płytę główną i karty graficzne. Intel Core Quad Q9400 2X GeForce GTX 285 EVGA ASUS Striker II Formula CoolerMaster CM690 Dominator Cały zestaw WC chciałbym, żeby się zamknął w kwocie 1000zł. Nie będę ukrywał, że najbardziej spodobał się mnie WC zbudowany przez Bartass13. Zdaje sobie sprawę z tego, że przeznaczył większą kwotę na zestaw WC, ale chciałbym właśnie podążać w tym kierunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...