nazirr Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Witam Niestety jestem laikiem w sprawach siecie wiec proszę o pomoc. Wczoraj postanowiłem przemeblować trochę mieszkanko. I niestety komp znalazł się w innym pokoju niż router Wi-Fi.Dzieli je 5-6 metrów i 40 cm sciana z cegły. Sprzet jaki posiadam to: DLink DI-524 54Mbps 4xLan 1xWan (2latka ma sprzet) DLink DWL-G510 54 Mbps PCI. Niesty przy takim ustawieniu sprzetu zacząłem mieć przerwy w wczytywaniu danych z internetu. Po przestawieniu rautera do przedpokoju gdzie urządzenia się widzą po lini prostej problem ustał. Teraz czego to może być wica. Tandetnego routera czy może karty wi-fi w kompie. Co wymienić i co kupić??? Dodam że inernet mam z sieci kablowej( 8 Mbit/s). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojoT Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Witam. Pozwolę sobie się podpiąć do tematu, mimo że pisałem już ale chyba w złym dziale. Problem dotyczy Wifi w Win 7 64bit na lapku MSI cx700. Mam w domu sieć z modemo-routerem cerberus. Połączenie z adsl jest ok, stacjonarny po kablu łączy się elegancko tylko lapek odkąd włączyłem bluetooth ma problemy z wifi. Wcześniej wszystko było ok. Teraz po każdym ponownym uruchomieniu nie widzi żadnej dostępnej sieci. Jedyną radą jest przeinstalowanie karty(pierwsza pozycja na screenie) następnie muszę ponownie wpisywać hasło dostępu... Po każdej takiej akcji przy "M$ virtual wifi miniport adapter" wyskakuje mi kolejny numerek(#n+1). Dodam jeszcze że za każdym razem od początku muszę włączać wifi przyciskiem na obudowie bo nie idzie ustawić żeby był zawsze włączony. Windows twierdzi że ma najnowsze sterowniki do karty. Na stronie producenta nie ma sterowników do 64bit(wtf?!) Przy hibernacji systemu jest to samo. Największy problem w tym że lapek jest mojej rodzicielki i beze mnie się netem nie połączy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...