M@jkel Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Lagier: w sumie to i prawda ale moj gf (jak w podpisie) tez mial gawniane chlodzenie. musialem troche pokombinowac. moze zalozyc nowy temat odnosnie chlodzenia na tym gf4? hieh chyba tak zrobie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Mam mozliwosc kupic MSI GeForce4 TI4200-VTD8X 128MB AGPx8 ViVo+DVI lub PROLINK GeForce 4 TI4200 128MB AGPx8 ViVo nie jestem do konca przekonany co wybrac poniewaz na kazdej stronie z ich opisem dane tych kart wygladaja inaczej. (MSI jest o stowke drozsze) Pytanie of kors brzmi co kupic ;) poradzcie. bierz MSI lepsze bedzie od tego prolinka pewnie bedzie lepsze tylko pytanie czy na tyle by placic 150 pln 8O wiecej :? MSI produkuje bdb karty ale prolink w ciagu ostatniego roku podwyzszyl i to znacznie jakosc swoich kart (choc ja na nia nigdy nie narzekalem) Jesli chodzi o wersje 64 mb do bralbym bez zastnowienia MSI bo teraz wkladaja swietne memorki 3,6 ns hynixa (w prolinku te same tylko 4ns) a co za tym idizie karty te swietnie sie kreca (choc prolink tez calkiem przyjemnie kazdy model ktory mialem w reku szedl min 300/600 no to kiepsko jak tylko szly na 300/600 - u mnie takie ustawienia to jakby karta stala w miejscu :P bez obrazy jak zwykle przesadzasz 300/600 uwazasz za cienko :? dla mnie to standard do ktorego kazdy ti4200 powinien sie wykrecic twoj leadtek idzie jak napisales w popisie 345/644MHz wofek prolinka wykrecil na 340/660 (czy nawet wiecej) wiec... no ale ok chocby nawet krecil sie o te 10 czy 20 mhz gorzej :lol: niz twoj leadtek to jeszcze raz powtarzam czy oplaca sie dokladac ponad 100 pln wiecej :? moim zdaniem nie bardzo no ale kazdy ma swoje zdanie. Lagier: jestes pewien co do tych 444mhz na MSI ? z tego co zauwazylem na www.nvidia.com.pl w porownaniu MSI GF4 Ti 4200 z Ti 4800SE to w MSI GeForce4 Ti 4200-VTD8X siedza pamieci samsungi 4ns ustawione na 513Mhz a nie tak jak napisales hynixy 4ns 444Mhz. sam sie troche juz zakrecilem np.: tu pisza cos innego :? http://www.overclockers.com.fr/vga_msi.htm tak czy siak mysle ze i tak lepiej krecilby sie ti4200 ultra od prolinka (ten z 3,6ns) i pewnie kosztuje troche mniej a co najwyzej tyle samo. Wybor nalezy do ciebie w tym segmencie tak jak mowie zdecydowalbym sie na prolinka. no coz mam duze ambicje a czesem nawet za duze :P :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...