mastah84 Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Witam, Pytanie pewnie było już zadawane na łamach tego forum, ale w gąszczu postów nie mogłem znaleźć nic co by mnie urządzało. Chciałbym kupić kartę dźwiękową, którą będę mógł podłączyć do karty graficznej w celu przekazania dźwięku przez kabel HDMI do telewizora. Ze względu na to, że moja płyta główna (Gigabyte GA-P35C) ze zintegrowaną dźwiękówką nie ma wyjścia spdif - zaopatrzyłem się w starą kartę SB live. Problem jest taki, że do tych kart nie ma oficjalnych sterowników dla windows 7 - skorzstałem ze sterowników kX i wszystko działa.. prawie wszystko - nie działa mikrofon (potrzebny do skype itp.) :) Dlatego tez chciałbym kupić jakąś niedrogą ale nową (zgodna z win7) kartę dźwiękową która umożliwi mi też przekazywanie dźwięku do TV. Bardzo byłbym za propozycje. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Mikrofon można podpiąć do integry ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Jeżeli chcesz mieć dźwięk na telewizorze z kompa to wystarczy kabel HDMI i karta graficzna z rodziny ATi (obecnie AMD) lub Nvidii, następnie w ustawieniach dźwięku w panelu sterowania zmieniasz źródło dźwięku na kartę graficzną. Oczywiście musisz mieć minimum Radeona HD2xxxx lub Geforce 8xxx.... Do dźwiękówki sprawdź te stery: Sb Audigy Value/se/ls I Live! 24bit Mod Na X-fi Extreme Audio - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastah84 Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 z tego co wiem to faktycznie karty graficzne ATI(AMD) mają wmontowana kartę dźwiękową i nie trzeba nic podłączać, jednak co do nvidii to chyba się mylisz - mam GeForce9800GT i nie ma szans żeby działał bezpośrednio po podłączeniu hdmi - musi byc jeszcze wewnątrz obudowy podłączony kabelkiem do karty dźwiękoewej do złącza spdif. Więc inaczej - chcę zainwestowac w nową kartę dźwiękową - jaką polecicie, taką zeby spełniała warunki jak w pierwszym poscie ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...